Prima pagină  »  Ştiri  »  BMW Vision EfficientDynamics va fi transformat in model de serie
9 NOIEMBRIE 2010, 11:15
1,850
0
BMW Vision EfficientDynamics va fi transformat in model de serie
De Ilie Toma
0
In toamna anului trecut, a fost vedeta Salonului Auto de la Frankfurt. Acest sportcar cu patru locuri aducea atunci un design emotionant si un concept inovativ al unor tehnologii de propulsie, care puteau fi, teoretic, aplicate in productie. Iar acum BMW aduce marea veste: Vision EfficientDynamics va fi transformat intr-un model de serie!

Sistemul de propulsie al conceptului presupune un motor turbodiesel in 3 cilindri, care are rol de generator de electricitate, la care adauaga un motor electric sincronizat pe puntea fata si un altul electric pe puntea spate. Toate impreuna, asigura masinii o putere de 328 CP si o acceleratie de la 0 la 100 km/h in doar 4.8 secunde. Mai mult ca atat, desi vorbim de conceptul unui sportcar, consumul indicat se cifra la doar 3.76 litri/100 km.

Conceptul se incadreaza in ceea ce ne-am obisnuit sa numim plugin hybrid – adica poate fi reincarcat de la o priza domestica, timp de aproximativ 2 ore si jumatate, dupa care poate rula in modul exclusiv electric cel putin 50 km. Un rezervor de 24 litri de diesel poate extinde autonomia masinii pana la 700 km.

Totusi, desi a fost luata decizia pentru dezvoltarea unui model de serie, bazat pe conceptul Vision EfficientDynamics, BMW nu anunta si o data exacta in care acesta va ajunge pe piata. In prezent, BMW testeaza intens in conditii de trafic real un alt model pur electric – Megacity Vehicle, despre care se stie ca va fi produs incepand cu anul 2013 la uzina BMW din Leipzig, iar viitorul model bazat pe Vision EfficientDynamics ar putea veni imediat dupa acesta, fiind construit la aceeasi uzina in Leipzig.
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!