Prima pagină  »  Ştiri  »  E oficial, Opel Ampera va costa 42,900 Euro
15 NOIEMBRIE 2010, 07:52
1,738
0
E oficial, Opel Ampera va costa 42,900 Euro
De Ilie Toma
0
Momentul startului productiei primul model electric cu autonomie extinsa din gama Opel este tot mai aproape, iar producatorul a anuntat deschiderea listei de comenzi, si odata cu aceasta, si pretul de achizitiei a lui Ampera: 42,900 Euro in Europa.

Pretul net, fara TVA, in Germania, va constitui 36,050 Euro. Desi multi producatori, care anunta apropiate vanzari ale modelelor electriece, aleg sa afiseze pretul automobilul separat de cel al inchirierii bateriei sau achizitionarii ei, Opel mentioneaza ca nu vrea sa induca in eroare publicul, astfel incat pretul anuntat a lui Ampera include atat costul automobilului, cat si al bateriilor, fara alte taxe ulterioare.

Pe langa pret, totusi, au fost facute publice mai multe date tehnice, care ii confera modelului electric o latura mult mai aproapiata de uzanta cotidiana. Viteza maxima, pe care o va putea dezvolta Opel Ampera, constituie 161 km/h. In modul pur electric, in functie de intensitatea acceleratiilor, se va putea circula intre 40 si 80 kilometri, dupa care intra in functie motorul pe benzina, care va functiona cu rol de generator de electricitate pentru deplasarea ulterioara, autonomia totala masinii depasind 500 km.

Sistemul de propulsie al modelului va livra o putere totala de 150 CP, si un cuplu de 350 Nm. Opel nu uita sa mentioneze si volumul portbagajului – 301 litri – o valoare destul de buna pentru un automobil echipat cu un set bine dimensionat de baterii. Totusi, modelul va putea adaposti la bord 4 persoane in confort, si nu 5, cum o fac de obicei modelele cu propulsie traditionala de aceleasi dimensiuni.

Pentru cei care isi doresc rolul de pioneri ai mobilitatii electrice, lista de comenzi a fost deschisa. Primele exemplare vor ajunge insa la clienti abia spre sfarsitul anului viitor.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!