Prima pagină  »  Ştiri  »  Ford renunta la o parte din actiunile Mazda
18 NOIEMBRIE 2010, 14:46
2,024
0
Ford renunta la o parte din actiunile Mazda
De Ilie Toma
0
Mazda si Ford sunt doi producatori foarte apropiati, de peste trei decenii, mai multe din modelele lor fiind construite pe platforme comune. Mai mult ca atat, Ford detine 11% din actiunile Mazda, fapt care ii apropie si mai mult pe cei doi producatori.

Aceasta situatie este insa pe cale sa se schimbe, pentru ca Ford anunta astazi vanzarea a o mare parte din actiunile sale in Mazda, intentionand sa-si reduca ponderea in actionariat pana la 3.5%. Americanii vor pune la vanzare actiunile Mazda printr-o licitatie, intentionand sa transmita aceste actiuni exclusiv catre partenerii actuali de afaceri ai Mazda.

Decizia celor de la Ford nu este motivata direct, americanii anuntand ca aceasta tranzactie le va permite sa-si focalizeze eforturile pe cresterea productiei si vanzarilor pe pietele cu potential mare. Totusi, cei doi producatori anunta ca vor dezvolta in continuare parteneriate care vor presupune utilizari comune de platforme.

In prezent, Mazda2 foloseste aceeasi platforma ca si Ford Fiesta, Mazda3 imparte platforma cu Ford Focus, aceasta platforma regasindu-se si la alte modele existente candva in grupul Ford, precum Volvo S40, Volvo C30, si Volvo C70. O platforma ranforsata a lui Mazda 3 este folosita si pentru modelul CX-7, iar pick-up-ul BT-50 imparte si el platforma cu mai multe modele Ford.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!