Prima pagină  »  Ştiri  »  Lexus CT 200h – recunoscut oficial drept unul din cele mai
1 NOIEMBRIE 2010, 08:10
1,548
0
Lexus CT 200h – recunoscut oficial drept unul din cele mai putin poluante modele
De Ilie Toma
0
Lexus CT 200h a primit de curand omologarea oficiala a datelor sale tehnice, iar testele de omologare au indicat un rezultat chiar mai bun decat cel declarat initial de producator. Acum, Lexus CT 200h se poate mandri oficial cu statutul de lider intre automobilele cele mai putin poluante.

Doar 87 g/km de CO2 emite Lexus CT 200h, datorita sistemului sau inteligent de propulsie hibrida, aceasta cifra fiind cu greu atinsa de reprezentantii segmentelor cu dimensiuni inferioare de piata. Atunci cand vine vorba de emisiile de NOx, Lexus CT 200h este un lider detasat, in timp ce la capitolul particule poluante emisiile modelului sunt nule.



Lexus prezinta si un tabel comparativ, din care se poate observa ca emisiile de 87 g/km sunt egale cu cele ale unui VW Polo BlueMotion, model dintr-un segment inferior, iar Smart fortwo, model aflat la distanta de 2 segmente, emite cu doar 1 g/km mai putin CO2... Competitorii din acelasi segment sunt devansati semnificativ de CT 200h.

Lexus declara ca aceste rezultate, aparent incredibile, au devenit posibile datorita complexitatii sistemului sau de propulsie hibrida, aflat la cea de-a doua generatie, dar si datorita unui set mare de tehnologii, destinate sa eficientizeze la maxim consumul si regenerarea energiei la bord. Aici poate fi mentionat un senzor de umiditate, cu reglaj automat al deschiderii admisiei de aer in propulsor, care analizeaza parametrii aerului exterior, asigurand atingerea mai rapida a temperaturii de functionare in motor. Motorul isi atinge mai rapid temperatura optima si datorita unui sistem care, in primele momente de la pornirea motorului pe rece, recirculeaza gazele de esapament pentru a incalzi mai rapid lichidul de racire a motorului. De asemenea, utilizarea pe larg a LED-urilor, care consuma cu 45% mai putina energie in raport cu elementele de halogen, permite o eficientizare suplimentara a utilizarii energiei. Pana si sistemul audio isi aduce contributia in eficienta, dispunand de un amplificator de sunet care consuma cu 50% mai putin energie si cantareste cu 26% mai putin decat unul conventional.

Noul model hibrid Lexus va fi disponibil clientilor europeni chiar din aceasta luna.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!