Prima pagină  »  Ştiri  »  Noi faruri xenon pentru Mercedes-Benz S-Class si E-Class
1 NOIEMBRIE 2010, 08:49
1,638
0
Noi faruri xenon pentru Mercedes-Benz S-Class si E-Class
De Ilie Toma
0
Atingerea unei tonalitati de culoare a luminii cat mai apropiata de lumina de zi este unul din cele mai mari beneficii aduse sigurantei la volan, spun producatorii. Iar Mercedes-Benz este unul primii producatori care isi va echipa modelele cu un nou tip de faruri xenon.

Acestea sunt, de fapt, o inovatie a companiei Osram, specializata in elemente de iluminare, si indica cifre semnificativ imbunatatite in raport cu farurile xenon existente pana in prezent pe piata. Astfel, temperatura culorii a crescut cu 20%, iar intensitatea luminii, generata de acestea, atinge 5000 Kelvini, parametri care vor apropia iluminarea foarte mult de cea naturala, a luminii de zi.

Sunt deosebit de interesante datele studiilor efectuate de producatori in aceasta directie. Din numarul total de accidente, aproximativ 20% au loc pe timp de noapte, insa timpul noptii este, in acelasi timp, si perioada a 40% din accidentele cu urmari fatale. Cu cat mai apropiata este nuanta iluminarii de cea a luminii de zi, cu atat mai putin obositoare este aceasta pentru ochii celui de la volan, or, reducerea semnificativa a oboselii inseamna un condus cu mult mai sigur.

Initial, noul tip de faruri isi va face loc, in gama Mercedes-Benz, pe Clasa S si Clasa E, urmand ca in 2011 si alte modele sa primeasca noua tehnologie. Totusi, toate automobilele dotate cu faruri de xenon, produse pana acum, isi vor putea eventual inlocui elementele de iluminare cu cele noi, dimensiunile acestora fiind identice.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!