Prima pagină  »  Ştiri  »  Noul Mercedes-Benz CLS, disponibil pentru prima data si cu tractiune integrala
30 NOIEMBRIE 2010, 15:30
2,817
0
Noul Mercedes-Benz CLS, disponibil pentru prima data si cu tractiune integrala 4MATIC
De Ilie Toma
0
Noul Mercedes-Benz CLS primeste, pentru prima data, optiunea tractiunii integrale 4MATIC, devenind al zecelea model din gama Mercedes-Benz disponibil cu tractiune pe toate patru roti. CLS 350 CDI 4MATIC si CLS 500 4MATIC, ambele cu emblema BlueEFFICIENCY, isi vor putea bucura proprietarii cu un plus major de performanta pe terenuri solicitante.

Primul model cu tractiune integrala al celor de la Mercedes-Benz dateaza inca din anul 1903. Conceptul tractiunii integrale de astazi, insa, a debutat pe E-Class in caroserie W124 in anul 1987, iar versiunea de productie a sistemului 4ETS si-a facut debutul in 1997, odata cu lansarea primei generatii a Clasei M. De atunci insa, Mercedes-Benz a extins sistemul sau de tractiune 4x4 catre zece familii de modele din gama, ultima din acestea fiind proaspat-lansatul coupe cu patru usi CLS.

Astazi, noul CLS se bucura de cea mai moderna configuratie a sistemului 4MATIC. Acesta distribuie cuplul, in mod normal, in raport de 45% la 55% pe puntile fata / spate iar intre cele doua axe se regaseste un diferential multi-disc cu alunecare limitata. In functie de conditiile de drum, diferentialul este capabil sa redistribuie raportul de cuplu intre axe, pentru a asigura maximul de aderenta. Atunci cand sistemul identifica necesitatea, interventia sistemelor ESP, 4ETS sau ASR poate fi intarziata, pentru a asigura continuitatea aderentei. In acest caz, desi operarea acestor regimuri este practic insesizabila pentru cel de la volan, un avertizor va anunta totusi soferul ca in acel moment masina este condusa la limita.

De asemenea, gratie sistemului 4ETS, unele tipuri de carosabil sunt identificate automat, iar comportamentul tractiunii integrale sufera mici modificari pentru a-si optimiza functionarea. Pe de alta parte, sistemul ASR analizeaza datele primite de la senzorii sistemului ESP vizavi de acceleratia laterala, asigurandu-se ca intotdeauna exista rezerva de forta laterala. In cazul in care virajele cu un carosabil alunecos sunt abordate cu viteza prea mare si exista riscul alunecarii pe lateral, sistemul va interveni in reglarea nivelului de cuplu pe care il primesc rotile din exteriorul virajului, pentru a se asigura prezenta unei forta laterale suficiente.

Mercedes-Benz ne prezinta si o galerie foto a noului CLS 4MATIC, cu imagini capturate in muntii Austriei.
GALERIE FOTO (11 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!