Prima pagină  »  Ştiri  »  O premiera plina de caracter de la Porsche: noul Cayman R
17 NOIEMBRIE 2010, 23:59
1,751
0
O premiera plina de caracter de la Porsche: noul Cayman R
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
Salonul Auto de la Los Angeles aduce o premiera plina de caracter de la Porsche: noul Cayman R. Litera R este foarte rar aplicata in nomenclatura modelelor Porsche, si semnifica performanta extrema, pregatita de curse.

Ce este Cayman R, de fapt? O versiune mai usoara, mai puternica si mai rapida in gama Cayman, care il va lasa in urma pana si pe Cayman S – pana acum cel mai puternic in familia modelelor Cayman. Noul Cayman R a “slabit” 55 kilograme fata de Cayman S, iar motorul sau livreaza cu 10 cai-putere mai mult. Sasiul a fost si el modificat esential, pentru reactii si mai precise si senzatii si mai sportive decat cele dintr-un Cayman S.

Astfel, propulsorul noului Cayman R, care este de altfel amplasat central, dezvolta 330 CP, dintr-o configuratie de 6 cilindri cu 3.4 litri volum. Echipat cu o transmisie manuala in 6 rapoarte, Porsche Cayman R atinge prima suta la ora in doar 5.0 secunde. Daca se opteaza insa pentru transmisia automata cu dublu ambreiaj PDK, acceleratia de la 0 la 100 km/h dureaza doar 4.9 secunde. Pentru cei care isi vor dori sa stoarca si mai mult din spotcar-ul german, este disponibil si pachetul Sport Chrono, care va face masina sa accelereze de a 0 la 100 km/h in 4.7 secunde.

Reducerea greutatii este pe alocuri obsesiva cand vine vorba de editii de performanta extrema. In cazul lui Porsche Cayman R, s-a renuntat la echipamentele de confort, precum sistemul audio, si s-au aplicat materiale usoara in mai multe elemente de constructie. Jantele rotilor, spre exemplu, sunt cele mai usoare din toata oferta Porsche, intreg setul cantarind mai putin de 40 kilograme. Avand o greutate de 1295 kg (versiunea cu transmisie manuala), inginerii Porsche au reusit sa-i confere lui Cayman R un raport impresionant de 3.9 kilograme per cal-putere. Pentru versiunea cu transmisie automata acest raport este de 4.0 kilograme.

Viteza maxima pe care o poate devolta noul Cayman R este de 282 km/h pentru transmisia manuala si 280 km/h pentru cea PDK.

Noul Cayman R va putea fi recunoscut imediat prin aparenta sa. Silueta sa a fost coborata cu 20 mm in comparatie cu Cayman S, in spate si-a facut loc un eleron unic, jantele au o culoare arginite, corpul oglinzilor exterioare este de culoare neagra iar portierele au o linie decorativa neagra sau argintie, cu numele “PORSCHE” inscriptionat.

Noul Porsche Cayman R va ajunge pe mainile primilor clienti in luna februarie a anului viitor. Pretul acestuia, in Germania, va constitui 69,830 Euro, cu TVA inclus.

Litera “R” in gama Porsche isi are faima datorita modelului 911R, din 1967. Acesta fusese produs in doar 19 exemplare si era destinat competitiilor sportive. Prototipul de atunci se baza pe coupe-un standart, si era echipat cu un motor Carrera 6, care livra 210 CP. Datorita renuntarii la echipamente de confort si aplicarea pe larg a plasticului, modelul din 1967 cantarea doar 830 kg.
 
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!