Prima pagină  »  Ştiri  »  Mercedes-Benz Sprinter va fi produs si in Rusia
28 DECEMBRIE 2010, 14:25
2,044
0
Mercedes-Benz Sprinter va fi produs si in Rusia
De Ilie Toma
0
Daimler si producatorul rus de vehicule comerciale GAZ au semnat un memorandum prin care Daimler va investi 100 milioane Euro in uzina GAZ din Nijnii Novgorod, pentru a da startul productiei lui Mercedes-Benz Sprinter in Rusia. GAZ este in prezent liderul pietei ruse in segmentul vanurilor comerciale, iar cei de la Daimler au vazut in GAZ un partener strategic pentru cucerirea potentialului imens al pietei ruse.

Planul de investitii presupune nu doar asamblarea vanurilor Sprinter la uzina GAZ, ci si productia de motoare, transmisii si axe, care vor intra in componenta atat a vehiculelor Mercedes-Benz, cat si a celor de marca GAZ. Programul de investitii incepe chiar in 2011, cei de la Daimler planificand sa aduca la uzina din Nijnii Novgorod utilajul necesar viitoarelor linii de asamblare, dar si sa instruiasca muncitorii GAZ pentru noua munca. Dupa lansarea in productie, Daimler estimeaza o productie anuala de cel putin 25,000 de unitati Sprinter, care vor fi comercializate si deservite in intreaga retea de distribuitori Mercedes-Benz din Rusia si o parte selectata a distribuitorilor GAZ.

La semnarea documentelor oficiale ale proiectului au luat parte cele mai inalte figuri ale partilor implicate: CEO-ul celor de la Daimler, Dieter Zetsche, Prim-ministrul rus Vladimir Putin, Presedintele consiliului de directori GAZ Siegfried Wolf, Presedintele GAZ Group Bo Andersson, precum si Oleg Deripaska – actionarul majoritar al GAZ.

Piata vanurilor comerciale din Rusia este estimata in prezent la 117,000 de unitati anual. Pana in anul 2020 se asteapta ca aceasta sa creasca la 275,000 de unitati anual. Pentru vanurile Mercedes-Benz, insa, piata Rusiei este deocamdata una neexplorata, producatorul german livrandu-si vanurile in speciale in vestul Europei, America Latina si America de Nord. Odata cu noul plan de investitii, insa, prezenta Mercedes-Benz in segmentul vehiculelor comerciale din Rusia va cunoaste o pozitie tot mai puternica.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!