Prima pagină  »  Ştiri  »  Oficial! BMW a dezvaluit noua Serie 1 M Coupe!
10 DECEMBRIE 2010, 13:04
2,443
0
Oficial! BMW a dezvaluit noua Serie 1 M Coupe!
De Ilie Toma
0
Litera M capata o noua rezonanta in gama BMW. Seria 1 obtine o versiune dozata cu performanta extrema, look agresiv si o manevrabilitate de neimaginat. Sub capota compactei BMW si-au facut loc 340 CP! Incredibil, dar adevarat, iar Seria 1 M Coupe indica si un timp fenomenal de acceleratie: 4.9 secunde pana la 100 km/h!

Kay Segler, seful diviziei M de la BMW, nu si-a ascuns entuziasmul vizavi de dezvoltarea acestui proiect, aparand chiar el la volanul vehicului in cateva teasere de anticipare, in ultimele luni. Iar caracterul M nu vine doar din puterea motorului, ci si din setarile sasiului, manevrabilitatea de exceptie si controlul pana peste limita al masinii.

Sub capota noii Serii 1 M Coupe a fost instalat motorul de 3.0 litri, cu 6 cilindri in linie, al celor de la BMW. Modificarile pe care inginerii M le-au operat asupra lui, insa, il fac total diferit in comportament decat versiunile instalate pe oricare alte modele BMW. Curba de putere este focusata acum mult mai mult catre varful de sus al turatiilor, asa cum este specific modelelor M, puterea maxima fiind atinsa la 5980 rpm. Turboaspirarea este asigurata de doua superchargere identice, de dimensiune reltiv mica, dar care sunt active si la rotatii moderate. Fiecare din ele furnizeaza aer comprimat in cate 3 cilindri.

Motorul ofera un cuplu de 450 Nm inca de la 1500 rpm. Propulsorul ofera insa si o functie overboost, fiind capabil sa livreze pentru intervale scurte un cuplu de 500 Nm. Cu acceleratia la podea, noua Serie 1 M Coupe va avea nevoie de doar 4.9 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h. Iar transmisia ne aduce un iz de sportivitate clasica: vorbim de o cutie de viteze manuala, in 6 trepte, cu un schimbator cu cursa scurta, pentru schimbari cat mai rapizi de trepte.

Astfel, performantele noi Serii 1 M Coupe sunt aproape identice cu cele ale generatiei a 3-a a lui M3, desi in materie de calitati dinamice noul model il depaseste cu mult pe respectivul M3. Datorita unui sasiu inteligent, cu setari rezultate din mii de tururi pe circuit le inginerilor, dar si datorita dimensiunilor compacte ale masinii, noua Serie 1 M Coupe aduce un comportament sportiv pur-sange, in adevarata maniera M. Tractiunea este, desigur, una pe spate, astfel fiind asigurat comportamentul unui sportcar veritabil.

S-a lucrat mult si la design, noul model aducand elemente agresive specifice famliei M. Seria 1 M Coupe a devenit cu 55 mm mai lata decat celelalte versiuni Seria 1, crestere datorata sporirii ecartamentului fata si spate, din considerente de manevrabilitate sporita. Iar rotile iesite puternic in exterior au fost mascate excelent de formele agresive si voluminoase ale caroseriei, astfel inca latimea a devenit un avantaj de imagine. Barele de protectie aduc forme taioase si ferme, iar jantele de 19 inchi readuc in valoarea stilul clasic al modelelor M de la BMW.

Noua Serie 1 M Coupe va fi asamblata la uzina BMW din Leipzig, Germania, iar debutul public al modelului va avea loc in ianuarie, la Salonul Auto de la Detroit. Vanzarile propriu-zise ale noului model vor incepe in luna mai 2011 iar pretul acestuia se arata a fi destul de taios si el: 50,500 Euro in Germania, inclusiv TVA.
GALERIE FOTO (24 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!