Prima pagină  »  Ştiri  »  Oficial: Noul Mercedes-Benz C-Class facelift!
23 DECEMBRIE 2010, 16:45
2,075
0
Oficial: Noul Mercedes-Benz C-Class facelift!
De Ilie Toma
0
Desi faceliftul lui C-Class era asteptat pentru anul viitor, Mercedes-Benz aduce un cadou de Craciun admiratorilor sai, anuntand versiunea actualizata a lui C-Class, atata pentru sedan, cat si pentru break.

Faceliftul ii aduce lui C-Class linii mult mai fine si mai armonizate, apropiindu-l de aspectul Clasei E, dar si, pe alocuri, de CL. Bara de protectie fata, spre exemplu, are acum linii mult mai profilate, fapt care ii confera modelului un aspect mult mai dinamic. Capota a fost si ea modificata, si merita mentionat faptul ca aceasta este produsa din aluminiu acum. Forma farurilor aduce o asemanare si mai apropiata de stilul Clasei E.

Pe langa modificarile de ordin estetic, faceliftul aduce pentru Clasa C si schimbari importante de ordin tehnic. De fapt, generatia actuala a Clasei C are o soarta destul de marcata de schimbari tehnice. Initial, in momentul lansarii sub capota sa s-au regasit mai multe motoare echipate cu compresor mecanic, acestea continand indicele “K” in nomenclator. Ulterior, cerintele tot mai stricte ale pietii, dar si apropiata inasprire a normelor europene privind media emisiilor de CO2 pentru producatori, i-au determinat pe germanii de la Mercedes-Benz sa renunte in mare parte la ceea ce i-a definit pentru mai mult de o suta de ani – compresorul mecanic – optand pentru introducerea turbinelor. Odata cu acestea in lista de versiuni a Clasei C au aparut modelele cu indicele “CGI”.

Acum, odata cu facelit-ul, Mercedes-Benz anunta ca a redus media consumului intre versiuni cu pana la 31%, iar motoarele cu compresor au disparut definitiv din lista. Reducerea consumului se datoreaza si usurarii greutatii prin solutii cum este capota de aluminiu, modernizarii transmisiei 7G TRONIC PLUS, precum si introducerii sistemului Start/Stop pe toate versiunile, cu exceptia celor cu tractiune integrala. Spre exemplu, cel mai econom diesel din gama, C 220 CDI BlueEFFICIENCY, va consuma acum doar 4.4 litri/100 km in regim mixt.

In interior, gadgeturile media au obtinut si ele un puternic aer inovativ. Sistemul COMMAND poate acum oferi conexiune la Internet si este compatibil si cu Google Maps. De asemenea, in noul C-Class se regasesc 10 sisteme noi de asistenta a celui de la volan, de la ATTENTION ASSIST la DISTRONIC PLUS.

Vanzarile versiunii facelift a Clasei C vor lua startul in luna martie 2011.
GALERIE FOTO (30 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!