Prima pagină  »  Ştiri  »  Opel Insignia OPC, acum si cu transmisie automata
17 DECEMBRIE 2010, 10:16
2,111
0
Opel Insignia OPC, acum si cu transmisie automata
De Ilie Toma
0
Versiunea de inalta performanta a Insigniei a primit acum si o cutie de viteze automata, in 6 rapoarte. Cu un motor V6 turboaspirat sub capota, care livreaza 325 CP, si cu tractiune integrala, aceasta a fost disponibila pana in prezent doar cu transmisie manuala.

Noua cutie de viteze automata, in 6 trepte, functioneaza in tandem cu sistemul FlexRide, care adapteaza comprotamentul sasiului in functie de preferintele celui de la volan. Astfel prin selectia unui din regimurile Normal, Sport sau OPC, masina isi modifica rigiditatea suspensiei, acuitatea directiei si reactiile motorului.

Noua transmisie automata reuseste sa mentina indicii de consum la un nivel aproape identic cu cea manuala. De asemenea, acceleratia de la 0 la 100 km/h ramane a fi una foarte agila: 6.3 secunde pentru sedan si 6.6 secunde pentru versiunea break a lui Insignia OPC.

Ca si in cazul celorlalte modele OPC de la Opel, inainte de a da unda verde productiei de serie, modelul cu noua transmisie automata a fost supus unor teste riguroase pe cel mai solicitant traseu din lume – Nürburgring Nordschleife. Se spune ca fiecare kilometru parcurs la viteze inalte aici echivaleaza cu 18 kilometri parcursi in regim normal de o masina, prin urmare, cei 10,000 de kilometri parcursi cu succes de inginerii OPC cu noua Insignia OPC automat, echivaleaza cu un parcurs de 180,000 km in conditii uzuale.

Va amintim ca in luna octombrie a acesui an, PiataAuto.md a fost invitata de Opel la un test drive de exceptie cu Insignia OPC in Germania. Va invitam sa cititi materialul testului drive aici.
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!