Prima pagină  »  Ştiri  »  3 exemplare Mercedes-Benz B-Class F-CELL vor face inconjurul lumii in 125
11 IANUARIE 2011, 11:05
1,412
0
3 exemplare Mercedes-Benz B-Class F-CELL vor face inconjurul lumii in 125 zile
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
De ce 125 de zile? Pentru ca 2011 e anul in care Mercedes-Benz aniverseaza 125 de ani. O ocazie excelenta de a scoate in evidenta viabilitatea, dar si fiabilitatea noilor tehnologii.

La sfarsitul lunii ianuarie cele trei exemplare B-Class F-CELL vor porni din Stuttgart intr-o calatorie in jurul lumii, care va cuprinde patru continente, 14 tari si cele mai diverse zone climaterice, pe o durata totala de 125 zile. Din Stuttgart, cele 4 masini se vor indrepta catre Paris, apoi spre Sudul Frantei, Spania si Portugalia. Ajungand la Oceanul Atlantic, acestea vor fi transportate pe cale maritima pana in SUA, Miami. De acolo isi vor continua drumul pe propriile roti pana spre Canada, in regiunea Vancouver. Aici cele 3 masini vor lua din nou calea apei, tocmai pana in Australia. Dupa parcurgerea si acestui continent, cele 3 B-Class F-CELL vor traversa China, Kazahstan, Rusia, Finlanda, Suedia, Norvegia si Danemarca, revenind intr-un final in locul din care au pornit: Stuttgart.

Calatoria este menita sa demonstreze maturitatea tehnologiilor de propulsie electrica, dezvoltate de Mercedes-Benz si compatibilitatea lor cu exploatarile solicitante. Totusi, sistemului de propulsie F-CELL isi genereaza electricitatea pe baza de hidrogen, iar statiile de alimentare cu hidrogen sunt departe de a fi prezente pe intreg itinerarul pe care il vor avea de parcurs cele 3 masini. Pentru a rezolva problema disponibilitatii hidrogenului in calatoria din jurul lumii, Mercedese-Benz a fost ajutat de partenerul sau, Linde AG. Linde este una din companiile care asigura cisterne fiabile pentru necesitatile industriale ale mai multor uzine Mercedes-Benz din lume, iar pentru calatoria celor 3 exemplare B-Class F-CELL, Linde si Mercedes-Benz au dezvoltat un camion-cisterna special, gata sa alimenteze masinile cu hidrogen oriunde.

Deci, calatoria celor 3 Mercedes-Benz B-Class F-CELL va avea si nuante hazlii, acestea calatorind la propriu cu cisterna de hidrogen dupa ele…
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!