Prima pagină  »  Ştiri  »  A fost dat startul Raliului Dakar
3 IANUARIE 2011, 12:25
1,367
0
A fost dat startul Raliului Dakar
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
Inceputul anului aduce cu el startul uneia din cele mai spectaculoase competitii motorizate din lume – Raliul Dakar. La 1 ianuarie 2011, in Buenos-Aires, in fata a peste un milion de fani, de la linia de start au pornit cei 430 de participanti ai editiei din acest an.

Pentru al treilea an consecutiv, Raliul Dakar are loc in America de Sud, pe un traseu ce trece, in mare parte, prin Argentina si Chile. Teritoriul imens al Argentinei si geografia plina de contraste solicita la maxim abilitatea concurentilor de a se adapta celor mai diverse si dificile conditii de mediu, iar vehiculele participante sunt supuse si ele unor provocari extreme.

Prima etapa a traseului a adus deja batai enorme de cap participantilor, natura pregatindu-le o ploaie torentiala insistenta, care le-a pus la incercare masinile si moralul. Carlos Sainz, pilotul unui Volkswagen Race Touareg 3, s-a aratat multumit de prestatia masinii sale, dar totusi acestuia i-au cedat stergatoarele de parbriz in timpul ploii torentiale. Echipa Volkswagen este considerata favorita la categoria masinilor, dupa ce ultimii doi ani si-a ajustat titlul de castigator.

Guerlain Chicherit, pilotul echipei MINI, la volanul unui Countryman, a fost unul din cei mai ghinionisti. La doar 3 kilometri de la start, masina i-a dat prima alarma, din cauza functionarii slabe a sistemului de racire a motorului. Cu 30 de kilometri inainte de punctul de destinatie al primului segment, unul din discurile de frana i-a cedat, deplasandu-se si blocand janta in pozitie fixa. Chicherit a incercat sa deblocheze roata si sa continue sa se deplaseze, insa acest fapt i-a fost imposibil, fara o reparatie lunga, care i-a inrautatit considerabil timpul de cursa. Pilotul s-a aratat iritat de prestatia masinii sale, declarand ca masina i-a dezamagit asteptarile.

Stephane Peterhansel, pilotul echipei BMW, la volanul unui X3, a numit prima etapa drept una aventuroasa. “In timpul furtunii rulam pe un teren lutos, iar ploaia a facut sa nu avem aproape deloc aderenta. Ne simteam de parca am fi condus pe oua. Lipsa de aderenta ne-a rapit din timp, si am si avariat putin partea din spate a masinii, insa nu e nimic serios”.

Lungimea totala a traseului editiei 2011 a Raliului Dakar depaseste 9500 km.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!