Prima pagină  »  Ştiri  »  Culmea curajului: Hyundai lanseaza primul coupe cu 3 portiere
13 IANUARIE 2011, 08:59
1,726
0
Culmea curajului: Hyundai lanseaza primul coupe cu 3 portiere
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
Incredibilul s-a adeverit. Hyundai a lansat la Salonul Auto de la Detroit un model pe cat de ciudat, pe atat de fascinant. Acesta poarta numele de Veloster si principalul sau element distinct este existenta unei singure usi pe partea stanga a masinii si a doua usi pe cea dreapta…

Modelul de serie a fost inspirat de conceptul cu acelasi nume, prezentat in 2007 la Salonul Auto de la Seoul. Totusi, desi are o configuratie asimetrica a numarului de portiere, exteriorul masinii isi va pastra o buna doza de simetrie. Pentru asta designerii au ascuns manerul “celei de-a treia usi” in zona montantului spate.

Veloster va beneficia de cele mai proaspete tehnologii Hyundai pentru trenul de rulare, avand inclusiv si optiunea unei transmisii automate cu dublu ambreiaj. Sub capota este anuntat noul motor pe benzina al coreenilor, de 1.6 litri.

Dupa cum afirma oficialii Hyundai, configuratia de 3 usi a coupe-ului va permite acestuia sa rezolve probleme traditionale ale acestui tip de caroserie – dificultatea de a ajunge pe locurile din spate si lipsa de practicism, pastrand in acelasi timp toate liniile superbe, care definesc un coupe.

Hyundai promite sa dezvaluie mai mult date tehnice si specificarile pentru piata europeana catre debutul lui Veloster pe batranul continent, care va avea loc la Salonul Auto de la Geneva, din luna martie a acestui an.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!