Prima pagină  »  Ştiri  »  Familia Toyota Prius, dezvaluita la Detroit
11 IANUARIE 2011, 07:43
1,346
0
Familia Toyota Prius, dezvaluita la Detroit
De Ilie Toma
0
Astazi noapte, dupa ora Chisinaului, a luat startul Salonul Auto de la Detroit, editia din acest an aratandu-se una marcata de multe premiere importante. Toyota a anuntat inca acum o luna ca Prius va veni la Detroit insotit de o enigmatica “familie”, sugerandu-se si aparitia unui Prius in caroserie de van.

Iar prima zi a Salonului a dezvaluit si secretul. Pe langa Priusul pe care il stim cu totii, si varianta sa Plug-In, prezentata anterior ca viitor model si care acum are si o data exacta de lansare a vanzarilor – inceputul lui 2012 – la Detroit si-a facut intr-adevar aparitia un Prius cu silueta de van! Acesta poarta numele de Prius v si se adreseaza in primul rand familiilor tinere, oferindu-le mai mult spatiu interior si mai multa versatilitate.

Noul Prius v este construit pe aceeasi platforma ca si Priusul “obisnuit”, fiind echipat si cu acelasi sistemul de propulsie Hybrid Synergy Drive. Datorita noilor forme, insa, portbagajul acestuia va oferi cu 50% mai mult spatiu util de incarcare, iar linia inaltata a plafonului va asigura o libertate sporita pentru calatoriile de familie. De fapt, noul Prius v se declara un vehicul redesenat de la A la Z, astfel incat sa nu para o versiune “intinsa” a lui Prius, ci sa-si obtina o identitate proprie.

Consumul noul Prius v se va cifra la 5.6 litri/100 km in regim urban.

In timp ce Priusul “obisnuit” a fost un deschizator de drum al tehnologiei hibride, iar noul Prius v vine sa ofere mai mult spatiu si versatilitate, Toyota a identificat o alta nisa interesanta pentru modelele hibride – conturata de clientii urbani, care isi doresc un automobil hibrid compact, eficient si mult mai accesibil.

Aceasta nisa Toyota isi propune sa o ocupe cu un viitorul model, conceptul caruia a fost prezentat acum la Detroit. Prototipul poarta numele de Prius c (“c” de la city – oras n.r.), si este este un citadin convins, tintind spre burlaci si domnite sau cupluri tinere, fara copii. Avand dimensiuni mai compacte, care se traduc si printr-o greutate mult mai redusa, viitorul Prius c ar putea fi un model care sa stabileasca noi recorduri de eficienta.

Prea multe date tehnice vizavi de viitorul Prius c nu sunt anuntate, insa Toyota anunta deja cu siguranta ca modelul va ajunge pe linia de productie in primele luni ale anului viitor.
GALERIE FOTO (44 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!