Prima pagină  »  Ştiri  »  FF – primul Ferrari cu tractiune integrala
24 IANUARIE 2011, 09:18
1,890
0
FF – primul Ferrari cu tractiune integrala
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
Italienii isi impresioneaza profund fanii prin lansarea unui model absolut revolutionar. Noul Ferrari poarta numele de FF, are patru locuri si este primul Ferrari din istorie, dotat cu tractiune integrala!

Numele FF vine de la Ferrari Four, iar Four (4), este valabil atat pentru cele patru locuri, cat si pentru tractiunea pe patru roti. Noul Ferrari FF aduce un concept absolut nou al masinilor sport GT si se vrea nu atat o evolutie, cat o adevarata revolutie.

Sub capota modelului si-a gasit loc un proaspat motor V12 de 6.3 litri, cu blocurile cilindrice pozitionate la 65 grade unul fata de celalalt. Motorul dezvolta nu mai putin de 660 CP la 8000 rpm, in timp ce cuplul maxim atins se ridica la 683 Nm. Chiar daca motorul V12 este pozitionat in fata, masina are o distributie a greutatii de 47% in fata si 53% in spate, fapt datorat unei inginerii destul de complexe. Cutia de viteze a modelului, spre exemplu, este pozitionata in imediata apropiere a puntii spate, pentru a ajuta la distributia corecta a greutatii.

Si sistemul de tractiune integrala este unul deosebit de interesant, cei de la Ferrari reusind sa-i dea si o denumire, precum si sa-l pantenteze. Sistemul se va numi 4RM si cantareste cu 50% mai putin decat un sistem de tractiune integrala obisnuit. Acesta este complet integrat cu sistemele de control dinamic ale masinii, si reuseste sa distribuie cuplul catre cele patru roti prin calcule inteligente continue.

Noul Ferrari FF este desenat de cei de la Pininfarina, si aduce proportii cu totul deosebite, care il fac nu doar memorabil, dar si practic, oricat de ciudat nu ar suna pentru un Ferrari. Pe langa faptul ca poate adaposti la bord patru pasageri, noul Ferrari FF mai dispune si de un portbagaj generos, de 450 litri. Atentie, bancheta din spate poate fi chiar si rabatata, crescand spatiul de incarcare pana la 800 litri...

Totusi, noul FF reuseste sa fie si incredibil de performant. Cei 660 CP ai motorul pot propulsa masina de la 0 la 100 km/h in doar 3.7 secunde, iar viteza poate urca pana la un maxim de 335 km/h! La 4.90 metri lungime, cat masoara noul Ferrari FF, si la cei 1790 kg, fiecare cal-putere al motorului va avea de propulsat doar 2.7 kg...

Noul Ferrari FF isi va face debutul public la inceputul lunii martie, la Salonul Auto de la Geneva.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!