Prima pagină  »  Ştiri  »  Progres prin tehnologie pentru cei mici: un e-tron pentru copii
24 IANUARIE 2011, 11:48
2,316
0
Progres prin tehnologie pentru cei mici: un e-tron pentru copii
De Ilie Toma
0
Producatorul german isi face simtita prezenta la o expozitie mai putin traditionala pentru cei care construiesc masini pentru oamenii mari. Audi va prezenta la Targul International de Jucarii din Nuremberg un concept fascinant, al unei masinute electrice pentru copii, numita, dupa sora mai mare, e-tron.

Numele deplin al creatiei e totusi Auto Union Type C e-tron, pentru ca formele masinutei reproduc modelul original Auto Union. Masinuta a fost dezvoltata pe baza unui model de jucarie deja existent, destinat copiilor, care este comercializat in reprezentantele Audi. Exemplarul care va fi prezentat la targul de jucarii este unic si poarta statutul de prototip, iar caroseria lui este executata din aluminiu, cu finisari in stil carbon.

Desi vorbim de o masinuta, aceasta are totusi dimensiuni foarte generoase, masurand 2.32 metri lungime si 97 cm latime. Astfel, la volan pot urca pana si adultii, cu conditia sa masoare pana la 1.80 m.

Motorul electric al masinutei dezvolta 1.5 CP si isi transmite puterea rotilor din spate. Cuplul este cu adevarat impresionant pentru o “jucarie”: 40 Nm, iar pentru perioade scurte acesta poate atinge si 60 Nm. Masina poate dezvolta si o viteza demna, de 30 km/h. In dependenta de stilul in care este condusa, Auto Union Type C e-tron atinge o autonomie de pana la 25 km, putand fi incarcata ulterior la o priza domestica obisnuita.

Din pacate, creatia va ramane, cel mai probabil, unica, pentru ca un astfel de model produs in serie pare cel putin utopic, chiar si pentru lumea jucariilor.
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!