Prima pagină  »  Ştiri  »  Volvo va prezenta versiunea Plug-in Hybrid a lui V60
31 IANUARIE 2011, 12:23
2,253
0
Volvo va prezenta versiunea Plug-in Hybrid a lui V60
De Ilie Toma
1
Volvo va aduce la Salonul Auto de la Geneva versiunea plug-in hybrid a lui V60, masina care este gata sa indice un consum de doar 1.9 litri/100 km si emisii CO2 de mai putin de 50 g/km.

Desi, tehnic vorbind, modelul prezentat este intr-o versiune gata de productie, viitorul hibrid ar putea sa-si faca loc in gama de modele abia in anul 2012.

Volvo V60 Plug-in Hybrid este rezultatul colaborarii dintre producator suedez si furnizorul de energie din aceeasi tara, Vattenfall. Deoarece este un hibrid de tip plug-in, adica poate fi incarcat si de la o priza domestica, V60 va putea rula in regim pur electric pe o distanta de pana la 50 km.

Consumul exceptional de mic, chiar si pentru un hibrid, este atins prin echiparea modelului cu un motor turbodiesel D5 de 2.4 litri, care poate livra pana la 215 CP si 440 Nm. Acesta isi transmite forta rotilor din fata, prin intermediul unei transmisiii automate in 6 rapoarte.

Puntea din spate este propulsata de un motor electric, care poate produce alti 70 CP, si care este alimentat de la un set de baterii lithium-ion.

Cel mai probabil, consumul de 1.9 litri/100 km va fi valabil doar pentru prima suta parcursa, dintre care 50 km vor fi parcursi pe baza energiei stocate in baterii. Mai multe detalii tehnice nu sunt deocamdata specificate de producator, insa acestea vor deveni disponibile in momentul prezentarii modelului la Geneva.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!