Prima pagină  »  Ştiri  »  Esflow – un concept de exceptie de la Nissan
21 FEBRUARIE 2011, 08:46
2,452
0
Esflow – un concept de exceptie de la Nissan
De Ilie Toma
1
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
Nissan vine sa demonstreze ca automobilele electrice pot avea si un design plin de emotie si pasiune. Va amintiti de Nissan Leaf – modelul cu propulsie electrica a japonezilor, lansat deja in productie de serie? Va pare cumva acel model inestecti si disproportionat? Ei bine, Esflow este construit pe baza aceleiasi tehnologii, doar ca aduce, de aceasta data, forme mult mai voluptoase.

Nissan are o buna reputatie in constructia unor sportcar-uri de exceptie. GT-R ar fi, probabil, cel mai elocvent exemplu. Il putem enumera aici si pe 370 Z, iar conceptul Esflow vine sa sopteasca o viziune asupra a cum ar putea arata viitoarele sportcar-uri.

Chiar daca tehnologiile inglobate in Esflow sunt de ordinul prezentului, fiind preluate, in mare parte, de pe Leaf, acestea sunt focusate cu mult mai mult spre sportivitate si performanta.

Esflow beneficiaza de tractiune pe spate, insa dispune de doua motoare – cate unul pentru fiecare din rotile puntii. Acestea nu sunt integrate in roata, ci in imediata apropiere a axului acesteia, si fiecare controleaza in mod independent roata care ii corespunde, iar astfel dispare necesitatea unui diferential. Cuplul este distribuit astfel mult mai dinamic intre cele doua roti, asigurandu-i masini un comportament deosebit de precis in viraje. Si pe linie dreapta avantajele sunt evidente, Esflow avand capacitatea de a accelera de la 0 la 100 km/h in mai putin de 5.0 secunde.

Setul de baterii este pozitionat in de-a lungul centrului masinii, intre cele doua axe, contribuind astfel la o mai buna centralizare a maselor. Iar bateriile pot asigura autonomia pe o distanta de pana la 240 km.

Nissan si-a intruchipat si portretul unui posesor de Esflow. Acesta ar putea sa poarta numele de Daniel, lucreaza in domeniul noilor tehnologii, insa se bucura cel mai mult de week-end-uri. Vinerea, dupa serviciu, Daniel, proprietarul-tip al lui Esflow, se aseaza la volanul masinii, care se conecteaza cu gadgeturile proprietarului sau si gaseste imediat cea mai potrivita ruta catre adresa prietenei sale. Sambata Daniel conduce la un club popular din oras, pentru a-si etala calitatile de DJ, iar prietenii lui sunt impresionati de masina lui cu un look tipator. Duminica Daniel pleaca in munti cu Esflow, iar distributia perfecta a maselor ii permite masinii sa ofere o satisfactie nebanuita in condus pe trasee montane. Seara, Esflow revine in garaj, si isi pune din nou bateriile la incarcat pentru o noua saptamana.

Cati dintre Dvs. se potrivesc portretului celor de la Nissan?
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!