Prima pagină  »  Ştiri  »  Nascut electric: BMW lanseaza oficial subbrand-ul "i"
22 FEBRUARIE 2011, 08:42
1,749
0
Nascut electric: BMW lanseaza oficial subbrand-ul "i"
De Ilie Toma
0
Cu doar cateva zile in urma, atunci cand prezenta versiunea gata de productie a lui ActiveE, pe care o va aduce la Salonul Auto de la Geneva, BMW anunta ca va crea un nou subbrand dedicat vehiculelor electrice. Ieri, subbrand-ul a fost nominalizat: acesta va purta numele “i”. Scurt. Simplu. Nascut electric.

BMW o ia astfel inaintea concurentilor sai, ascumandu-si rolul de deschizator al unei noi ere in mobilitatea electrica in segmentul premium. Desi, din punct de vedere tehnologic, si concurenti precum Mercedes-Benz sau Audi dispun de realizari notabile in directia propulsiei electrice, crearea de catre BMW a unui subbrand dedicat mobilitatii electrice ii acorda avantajul de clarvazatori in dezvoltarea acestor tehnologii.

Primele doua modele din familia noului subbrand vor fi lansate catre anul 2013, si vor purta numele de i3 si i8. BMW i3 a fost mediatizat pana acum ca Megacity Vehicle si intruchipeaza ideea unui vehicul cu propulsie electrica, destinat exploatarii in aglomeratiile urbane mari. Despre i8 nu sunt anuntate deocamdata prea multe detalii, insa putem intui ca vom avea de-a face cu un model de talie ceva mai mare, capabil sa ofere confort de clasa premium in tandem cu un sistem de propulsie ecologic.

Conceptul noului subbrand presupune modele cu un design deosebit de indraznet, cu pretentii de segment premium, dar cu o grija deosebita fata de mediu. Atat i3, cat si i8, vor fi construite pe baza arhitecturii LifeDrive, care prevede un sasiu din aluminiu al masinii, in timp ce celula compartimentului de pasageri este construita din carbon ranforsat cu fibra de plastic (CFRP). Acesta este deosebit de dur si usor, avantaj care anuleaza surplusul de greutate dat de setul de baterii, asigurand astfel un comportament excelent al masinii.

Atat BMW i3, cat si i8, vor fi asamblate la uzina BMW din Leipzig. Aceasta facilitate va beneficia in viitorul apropiat de o investitie de peste 400 milioane de euro, pana in 2013 aici fiind create si 800 noi locuri de munca.
GALERIE FOTO (11 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!