Prima pagină  »  Ştiri  »  Renault Captur – un nou concept emotional
17 FEBRUARIE 2011, 10:08
1,805
0
Renault Captur – un nou concept emotional
De Ilie Toma
1
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
De ceva vreme incoace, Renault si-a facut o traditie din a veni cu concepte de senzatie la saloanele auto europene. In 2009, la Frankfurt, producatorul francez lansa o noua identitate a marcii, in care punea emotiile umane in fata masinilor, iar la scurt timp a venit si conceptul DeZir. Acesta din urma se dorea o exprimare a senzatiei de a fi indragostit, a inceputului unei noi aventuri.

Iar aventura continua acum cu un nou concept, care ia forma unui SUV compact. Acesta poarta numele de Captur si ofera doar doua locuri la bord, fiind creat cu gandul la cuplurile tinere, dornice sa exploreze lumea.

Conceptul nu se rezuma doar la forma de SUV, sau SUV coupe. Acesta dispune si de un plafon decapotabil, care il poate transforma intr-un SUV cabrio. In interior, habitaclul abunda in efecte vizuale, nuanta de oranj a exteriorului predominand si aici. Podea fluorescenta, scaune suspendate, create in aceeasi maniera, plafon panoramic – toate vin sa creeze senzatii tari.

Sub capota conceptului se afla o versiune pre-productie a motorului diesel Renault de 130 CP, adusa aici pana la 160 CP. La o cilindree de doar 1.6 litri, motorul diesel ar livra 100 CP/litru – un indicator excelent pentru propulsoare diesel. Cuplul maxim ar urma sa atinga 380 Nm, iar transmisia montata este una automata cu dublu ambreiaj.

Captur mai are montata si o camera de luat vederi pe partea de sus a parbrizului, care proiecteaza imagini in timp real pe display-ul de pe consola centrala, fapt care contribuie la o maniera mult mai lipsita de stres in condus.

Conceptul va fi expus si la standul Renault de la Salonul Auto de la Geneva.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!