Prima pagină  »  Ştiri  »  BMW a dezvaluit noul Seria 6 Coupe
14 MARTIE 2011, 10:50
1,902
0
BMW a dezvaluit noul Seria 6 Coupe
De Ilie Toma
0
Dupa debutul public al versiunii Cabrio la Salonul Auto de la Geneva si incheierea expozitiei auto internationale, BMW dezvaluie si Seria 6 Coupe in toata splendoarea ei. Silueta modelului este mult mai dinamica, datorita cresterii lungimii si ampatamentului cu 75 mm, dar si reducerii inaltimii cu 5 mm.

Ca si in cazul versiunii decapotabile, coupe-ul Seriei 6 debuteaza pe piata cu doua motorizari: 640i si 650i. Prima vine cu un motor de 6 cilindri in linie, echipat cu sistemul BMW TwinPower Turbo, si dezvolta 320 CP, la o cilindree de 3.0 litri. Cuplul maxim respecta traditiile motoarelor BMW de generatie noua, fiind disponibil inca de la 1300 rpm, iar valoarea acestuia atinge 450 Nm. BMW 640i Coupe accelereaza pana la prima in 5.4 secunde, iat viteza maxima este limitata la 250 km/h.

Versiunea de top, 650i Coupe, vine cu un motor V8 sub capota, de 4.4 litri, echipat cu aceeasi tehnologie TwinPower Turbo. Motorul dezvolta o putere maxima de 407 CP, in timp ce cuplul sau urca pana la valoarea de 600 Nm. Indicii de acceleratie sunt de-a dreptul impresionanti: 4.9 secunde pana la 100 km/h. Viteza maxima este limitata, in mod traditional, la 250 km/h.

Ambele propulsoare vin echipate standard cu transmisia automata Sports, in 8 rapoarte. Pentru noua generatie a Seriei 6 a fost conceput un nou sasiu, care i-a permis modelului sa fie si primul din segmentul sau care vine cu directie asistata electric, si optional, cu sistemul Active Integral Steering, care poate efectua intoarceri limitate si ale rotilor din spate, pentru o mai buna manevrabilitate. De asemenea, optional, Seria 6 Coupe poate fi echipata si cu amortizoare cu rigiditate variabila.
GALERIE FOTO (24 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!