Prima pagină  »  Ştiri  »  Morgan 3 Wheeler – aventura britanica pe 3 roti
11 MARTIE 2011, 13:53
2,595
0
Morgan 3 Wheeler – aventura britanica pe 3 roti
De Redactia PiataAuto.md
0
Britanicii de la Morgan sunt renumiti pentru viziunea retro a creatiilor lor, iar editia din acest an a Salonului Auto de la Geneva a adus premiera unui vehicul pe 3 roti, care vrea sa redefineasca aventura britanica.

Threewheeler-ul de azi este, insa, o replica a unei legende cu acelasi nume, din anii ’30 ai secolului trecut, care inca mai detine recordul mondial de viteza pentru curse de distante lungi. Silueta de glont, sasiul tubular din aluminiu, si partile laterale sculptate in stilul avioanelor – toate contribuie esential la o usurinta nemaintalnita in accelerari si manevrare.

Propulsia este asigurata de un motor V2 de 1.8 litri, construit de compania SS si este analogic motoarelor de motoclicleta. De fapt, Morgan 3 Wheeler a fost si omologat drept tricicleta motorizata de autoritatile europene. Motorul V2 dezvolta o putere de 100 CP si este cuplat la o transmisie manuala in 5 rapoarte, de provenienta Mazda.

La cei 500 kg ai sai, britanicii estimeaza pentru Morgan 3 Wheeler o acceleratie 0-100 km/h de doar 4.5 secunde, in timp ce viteza maxima atinsa de vehicul se va cifra in jurul valorii de 185 km/h.
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!