Prima pagină  »  Ştiri  »  Noul Chevrolet Aveo sedan se lanseaza la Geneva
2 MARTIE 2011, 14:31
2,005
0
Noul Chevrolet Aveo sedan se lanseaza la Geneva
De Redactia PiataAuto.md, LIVE din Geneva
1
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
Dacia Logan are un motiv dublu de ingrijorare: la Geneva s-a lansat noua generatie a lui Chevrolet Aveo sedan. Modelul aduce acelasi stil comun cu Aveo hatchback, lansat in toamna lui 2010 la Paris, si are cateva avantaje importante, care il vor favoriza in fata concurentei.

Design-ul partii frontale este, fara indoiala unul atractiv, insa la partea din spate pare sa se fi lucrat fara inspiratie, desi producatorul il caracterizeaza ca deosebit de stilat. Se simte accentul major pus pe spatiul din portbagaj, motiv din care spatele masinii pare cu adevarat supradimensionat. E ciudata si forma blocurilor optice, care pare sa se intoarca in timp, la ultima generatie Lacetti.

Marii asi din maneca noului Aveo sedan se ascund in detaliile tehnice, insa. Sasiul lui Aveo a fost recalibrat, iar structura masinii este mult mai rigida acum, fapt care se traduce si printr-o mai mare manevrabilitate. Aveo va avea suspensie McPherson in fata.

Sub capota se regaseste o gama destul de larga de motorizari pe benzina si diesel. Pentru amatorii propulsoarelor pe benzina vor fi disponibile doua versiuni ale motorului de 1.2 litri, de 70 CP si 86 CP, un motor de 1.4 litri si 100 CP si chiar unul de 1.6 litri si 115 CP. Pentru prima data, propulsoarele lui Aveo vor avea incorporata tehnologia timpilor variabili de operare a valvelor.

La capitolul dieselurilor, Aveo va oferi doua optiuni, asigurare de doua versiune ale aceluiasi propulsor de 1.3 litri turbodiesel. Una din ele va dezvolta 75 CP, in timp ce a doua va livra 95 CP, ambele fiind echipate cu sistem Start/Stop. In cazul diesel-urilor, va fi aplicata tehnologia injectiei common rail.

Un ultim detaliu tehnic o va lasa dezarmata pe Dacia Logan in fata amatorilor de transmisii automate. Noul Chevrolet Aveo sedan ofera si posibilitatea alegerii unei cutii de viteze automata in 6 rapoarte, care va putea fi cuplata la motoarele pe benzina de 1.4 sau 1.6 litri. Transmisiile manuale dispun de 5 sau 6 rapoarte, in dependenta de versiune.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!