Prima pagină  »  Ştiri  »  Porsche dezvaluie varful de gama in familia Panamera: Panamera Turbo S
30 MARTIE 2011, 11:11
1,781
0
Porsche dezvaluie varful de gama in familia Panamera: Panamera Turbo S
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
Familia gran turismelor Porsche are un nou varf de gama si, in mod traditional, acesta va purta emblema Turbo S. Noul Panamera Turbo S vine echipat cu propulsorul V8 biturbo de 4.8 litri, care dezvolta o putere impresionanta de 550 CP, cu 50 CP mai mult decat versiunea Panamera Turbo.

Si cuplul maxim livrat de propulsor a sporit de la 700 Nm la 750 Nm. Modelul Turbo S vine insa echipat standard cu pachetul Sport Chrono Package, care ofera posibilitatea startului Launch Control, iar in aceste momente cuplul maxim va creste pana la 800 Nm. Acelasi lucru se va intampla si in momentul in care cel de la volan va presa pedala acceleratiei pana in podea, actionand regimul kick-down.

Aproape incredibil, insa, in momentul accelerarii prin Launch Control, Porsche Panamera Turbo S va atinge 100 km/h in doar 3.8 secunde de la start. Viteza maxima ajunge pana la 306 km/h! Chiar si cu aceste performante, cifrele oficiale de consum arata destul de moderat: doar 11.3 - 11.5 litri/100 km in regim mixt.

Cresterea performantei propulsorului cu 50 CP fata de versiunea de pe Panamera Turbo a fost posibila datorita unor turbochargere perfectionate, cu roti din interiorul turbinelor executate dintr-un aliaj de titan si aluminiu. Acest fapt reduce inertia turbinei si confera acesteia un raspuns mult mai agil. De asemenea, a fost modificata si configuratia sistemului de management al propulsorului.

Versiunea Turbo S nu se va distinge doar prin performanta sporita a motorului, ci si porintr-o lista bogata de echipari standard, precum si cateva elemente distinctive la exterior. Rotile pot avea dimensiunea de 19 sau 20 inch, iar pe spate se va regasi si un spoiler individualizat. In interior habitaclul va fi tapitat intotdeauna cu piele in doua culori, cu exceptia cazurilor in care clientii isi vor comanda un interior personalizat.

Pretul? Este unul pe masura. In Germania, Porsche Panamera Turbo S va costa, cu tot cu TVA, 167,076 Euro.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!