Prima pagină  »  Ştiri  »  Saab PhoeniX concept: Saab renaste din propria-i cenusa
7 MARTIE 2011, 10:02
2,228
0
Saab PhoeniX concept: Saab renaste din propria-i cenusa
De Redactia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
Cei de la Saab sunt hotarati in a-si afirma noul suflu pe care il cunoaste marca suedeza, odata cu preluarea acesteia de la GM, iar la Salonul Auto de la Geneva Saab a impresionat printr-un concept senzational, botezat sugestiv PhoeniX.

Conceptul prezentat acum la Geneva are poate cea mai mare importanta pentru viitorul marcii suedeze din tot ce a fost prezentat sub numele de Saab in ultimii ani. Daca actualele modele noi 9-5 si 9-4X sunt o continuitate a ideilor si platformelor tehnice din timpurile cand Saab era un corp comun cu General Motors, conceptul PhoniX prefateaza calea pe care o va urma Saab in urmatoarea perioada – design-ul, abordarea, filosofia marcii.

Conceptul introduce filosofia design-ului “aeromotional” – o evocare vizuala a principiilor aerodinamice de design si a pasiunii pentru inovatie, care i-a inspirat pe creatorii primului automobil Saab din istorie – legendarul Ursaab. PhoeniX inglobeaza forme de “metal lichid”, facand uz de forme emotionale, fluide, pentru a impresiona, dar si a obtine proprietati aerodinamice greu de imaginat, conceptul audandu-se cu un coeficient aerodinamic de doar 0.25.

Dupa formele indraznete ale caroseriei, conceptul ascunde un sistem de propulsie inovational, care presupune o punte spate pusa in miscare pe baza electricitatii, in timp ce puntea fata este propulsata de un motor turboaspirat de 1.6 litri si 200 CP.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!