Prima pagină  »  Ştiri  »  Cea mai performantă Corsa din istorie: Nurburgring Edition
21 APRILIE 2011, 12:56
1,696
0
Cea mai performantă Corsa din istorie: Nurburgring Edition
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
Doua sute zece cai-putere intr-o masinuta de talia lui Corsa – suna extrem, nu? Ei bine, germanii de la Opel se aventureaza sa lanseze o editie speciale a micutei Corsa OPC, construita in doar 500 de exemplare, care va dezvolta 210 CP dintr-un motor turboaspirat de 1.6 litri.

In timp ce versiunea standard a Corsei OPC livreaza o putere de 190 CP, suplimentul de putere a versiunii "Nurburgring Edition" se datoreaza modificarii sistemului de management al motorului si a turbocharger-ului, dar si a unui nou sistem de evacuare, ce minimizeaza presiunea cu care sunt evacuate gazele de esapament.

Si cuplul maxim a crescut pe Corsa Nurburgring Edition – de la 230 Nm la 250 Nm in regim standard si de la 266 Nm la 280 Nm in momentele de includere a functiei overboost. Pentru a face fata unei puteri atat de mari, puntea din fata a primit un nou diferential multi-disc, cu alunecare limitata.

Si sasiul a suferit modificari, Corsa obtinand o garda la sol coborata, iar arcurile si amortizoarele vin de la Bilstein. Sistemul de franare, nou si el, vine de la Brembo, iar sistemele de siguranta, precum ABS, Traction Control si ESC au fost recalibrate de expertii OPC pentru a se alinia noilor configuratii ale masinii.

Editia speciala se lauda si cu performante de acceleratie ceva mai bune – doar 6.8 secunde pana la 100 km/h. Viteza maxima, atinsa de Corsa Nurburgring Edition, se ridica la valoarea de 230 km/h, fapt care o transforma intr-un lider in clasa sa.

Numele de Nurburgring edition reprezinta exact ceea ce se crede – aceasta editie speciala este rezultatul unor serii lungi de teste pe segmentul nordic al renumitului circuit, care au si determinat setarile modelului. Pretul anuntat pentru Germania este de 27,650 Euro.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!