Prima pagină  »  Ştiri  »  Volvo aduce "Concept Universe" la Shanghai – conceptul unui viitor sedan
19 APRILIE 2011, 14:29
2,137
0
Volvo aduce "Concept Universe" la Shanghai – conceptul unui viitor sedan scandinav de lux
De Ilie Toma
1
Zvonurile despre intentia celor de la Volvo de a lansa in viitorul apropiat un sedan de lux, care sa concureze cu rivali ca A8, S-Class si Seria 7, se adeveresc. La Salonul Auto de la Shanghai Volvo aduce conceptul unui viitor sedan de lux din gama sa, si confirma productia unui viitor model inspirat de acesta.

Numele creatiei aduse la salonul auto chinez este "Concept Universe" si aceasta exceleaza in a-si etala filosofia design-ului scandinav. Cu o silueta cu plafon coborat, apropiata de cea a unui coupe, Volvo Concept Universe imprumuta pe alocuri si elementele catorva modele clasice din istoria marcii scandinave.

In interior, ambianta este extrem de aerata si neaglomerata in detalii. Bordul este focusat spre cel de la volan, in timp ce bancheta din spate predispune la confort si relaxare. Scaunele de aici creaza senzatia unui corp comun cu anturajul. Materialele au fost alese si ele cu grija pentru a satisface notiunea contemporana, vasta, a luxului.

Nu este confirmat oficial, insa viitorul varf de gama al celor de la Volvo ar putea purta numele de S90. Stefan Jacoby, seful Volvo, a mentionat astazi, in cadrul conferintei de presa de la Shanghai, ca viitorul model va fi construit pe o platforma tehnica noua, numita SPA (Scalable Platform Arhitecture). Aceasta va permite ajustarea sa la costuri mici pentru mai multe dimensiuni de modele, fapt care le va permite celor de la Volvo sa construiasca pe baza ei cea mai marte a modelelor din segmentul mediu si mare din gama.
GALERIE FOTO (15 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!