Prima pagină  »  Ştiri  »  EuroNCAP: 6 maşini noi testate, câte 5 stele pentru fiecare (video)
25 MAI 2011, 19:15
2,841
5
EuroNCAP: 6 maşini noi testate, câte 5 stele pentru fiecare (video)
De Ilie Toma
0
EuroNCAP a dezvăluit astăzi rezultatele unei noi serii de teste, cu 6 modele, inclusiv şi modelul complet electric cel mai mediatizat în ultima perioadă. Este vorba de Nissan Leaf, care a reuşit să obţină calificativul de 5 stele, devenind asftel şi primul vehiculul electric care obţine nota maximă la testele organizaţiei europene.

Reprezentaţii EuroNCAP au menţionat arhitectura inteligentă a modelului, în special amplasarea bateriei în zona inferioară a construcţiei, în regiunea scaunelor pasagerilor din spate, care reduce la minim posibilitatea avarierii bateriei în cazul unui accident. Secretarul general al EuroNCAP, Michiel von Ratingen, nu a ezitat să aducă cele mai directe laude modelului Nissan, declarând că Leaf poate fi declarat la fel de sigur la un automobil cu propulsie tradiţională, iar prin baremul obţinut acesta setează standardele pentru noile generaţii de automobile electrice care vor fi lansate în Europa.

Va invităm mai jos să urmăriţi şi un film despre pregătirea celor de la Nissan pentru testul EuroNCAP al lui Leaf. Materialul video este oferit presei de către EuroNCAP.

Pregătire Nissan Leaf pentru testele EuroNCAP


Noul Ford Focus a fost un alt model cu mare atenţie din partea publicului, care a fost inclus în noua serie de teste. Focus a obţinut de asemenea calificativul maxim de 5 puncte, fiind menţionat în special pentru baremul de 72% onţinut la protecţie pietonilor, dar şi pentru noile sisteme de siguranţă activă prezente la bord – Active City Stop şi Lane Keeping Aid.

Volvo V60, break-ul celor consideraţi a fi specialişti în materie de siguranţă, a luat şi el 5 stele la teste. Impresionant, dar V60 a primit 100% la capitolul echipărilor cu sisteme de siguranţă, fapt care le confirmă ataşamentul suedezilor de la Volvo pentru siguranţa modelelor lor.

Şi francezii s-au bucurat de aprecieri. Noul sedan de clasă medie, Peugeot 508, a fost “binecuvântat” cu un calificativ de 5 stele. Aceeaşi notă a primit-o şi Citroen DS4, deşi cel din urmă a primit critici din partea EuroNCAP pentru protecţia în cazul impactului spate.

Şi în fine, noul hibrid în gama Lexus, Lexus CT200h, încheie lista modelor testate de EuroNCAP cu un alt calificativ maxim de 5 stele.



Vă prezentăm mai jos şi filmele video pentru fiecare din modelele testate.
 
 
 
 
 
 
COMENTARII (5)
Mihail
Chişinău
la 25 Mai 2011 - 19:51
baeti sluceaina nu stiti so pricalit euroncapu de masinile rusesti?
este si video???
interesant un jiuguli si a s afaca pe acolo! le indoaie bariierile estea... :)
0
0
dima
Chişinău
la 25 Mai 2011 - 21:11
masinile rusesti nu se testeaza la euroncap, au testarea lor numita "znac cacestva" ca la masinile de spalat 'maliutka':)))))
0
1
Igor Mrza
Floreşti, Moldova
la 26 Mai 2011 - 13:23
las cî am văzut crash testuri la căruţele made in china
acolo e kpţ
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 26 Mai 2011 - 13:37
Mihai uitete aici daca nu stii cum arata metalolomul: http://www.youtube.com/results?search_query=crash test vaz&aq=f
0
1
Mihail
Chişinău
la 26 Mai 2011 - 15:43
:D nu das anu ne ridem asa tare! russiii nus prosti ei prosta nui interesaza sau nare sini se apuca de unele lucruri!
ati vazut MARUSSIA si modele o scos? ei sunt capabili doar ca au o prioblema cum o avem tot ex soiuzu!! de la destramarea uniunii sovietice aceste tari sau schimbat radikal!!! nu erau in stare de nimic nou! si doar au condinuat bazele puse de soiuz...
si hai s afim seriosi da vaz 2101 si alte modele rusesti pe timpurile selia nu erau chiar nikea!!!
coruptia e problema! ca sistema de invatamin sovietica era sei mai puternica din lumea...nui de gluma! dar ceai sa faci :)
pina na sa dam jos coruptia no sa avem VIITOR ! coruptia face din scoala ceva fara valoare! pe cind oamenii cu scoala sunt economia unei tari! ex: germania! pe baza invatamintului au ingineri de al mercedes,bmw etc! care aduc bani cu sacii!!!!
1
1
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!