Prima pagină  »  Ştiri  »  Ferrari Superamerica 45, model construit într-un singur exemplar, pentru un miliardar
20 MAI 2011, 11:30
2,994
9
Ferrari Superamerica 45, model construit într-un singur exemplar, pentru un miliardar american
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
Ferrari poate satisface orice capriciu al clienţilor său, mai ales daca contul acestora indică cifre de ordinul miliardelor. Peter Kalikov, un miliardar american, a vrut să marcheze cât mai frumos aniversarea a 45 de ani de când a devenit clientul primului Ferrari din viaţa sa, şi le-a cerut celor de la Ferrari să-i producă un model absolut exclusiv, într-un singur exemplar.

Ferrari a acceptat această comandă, iar rezulatul este Ferrari Superamerica 45 – un model unic produs de scuderia italiană special pentru Peter Kalikov. Modelul este unul decapotabil, cu plafon executat din fibră de carbon, care dispune şi de o lunetă. Portbagajul este şi el construit din fibră de carbon şi destinat, în mare parte, adăpostirii plafonului, atunci când acesta este deschis, având un design menit să sporească forţa de aderenţă a maşinii.

Pe lateral, aripile faţă au câte două incizii agresive, iar grila radiatorului este una intens cromată. Culoarea caroseriei – un albastru Blu Antille – a fost un element important în preferinţele celui care a comandat maşina, întrucât ea coincide cu culoarea unui alt Ferrari din colecţia sa, un 1400 Superamerica Cabrilet din 1961. Până şi jantele sunt parţial vopsite în culoarea caroseriei.

Exemplarul unic îşi va face debutul public astăzi, în cadrul concursului de eleganţă Villa D’Este, după care va fi înmânat proprietarului său. Preţul plătit de miliardar pentru o comandă atât de personalizată nu a fost anunţat.
COMENTARII (9)
Costeşti
Paris, Franţa
la 20 Mai 2011 - 12:28
tine mult la el si e foarte bine....Daca i-si cumpara asa masina(comanda individuala) ap costa ceva bani....Is curios-miliardarul asta a donat macar odata 100 euro pentru cei ce au nevoie de ajutoare umanitare.......... interesant...ce fel de om e miliardarul in cauza???......
0
0
Mihail
Chişinău
la 20 Mai 2011 - 15:28
Costesti... hai laso! si tati cares bogati is datori sa doneze?
sini stie cum o inceput... da multi au un inceput foarte greu!
la inceput nimeni nu se uita la tine,nu te ajuta nu te sustine,incurajeaza etc.. da dupa si tei pus pe roate apar prietenii ca siupersili si deaestia care tre sa doneze......
0
1
Mihail
Chişinău
la 20 Mai 2011 - 15:30
cit despre masina.. eu is de parerea ca suma trece de 3 millioane sial putin! aici au lucrat inginerii/disignerii aparte! si doar pentru un singur PUNCT!... da masina rupe :)
0
1
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 20 Mai 2011 - 15:31
Cel mai urit Ferrari pe care l-am vazut vreodata.
1
1
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 20 Mai 2011 - 15:32
Mai tare ar semana cu un Lotus. Dar Lotus-urile nu lae am delok la inima.
0
0
Mihail
Chişinău
la 20 Mai 2011 - 19:42
vb_1one ehh.. sini nu intelege rafinamentul....
0
0
dima
Chişinău
la 20 Mai 2011 - 23:39
nici mie numi place pare "desovka", am ipresia ca pur si simplu au luat o suspensie si iau desenat alta caroserie di fibra, nimic mai simplu, eu consider asa oameni bogati paranoici, la ceti trebuie masina care este unica? oricum faptul ca e unica o sa stie numai el si cei de la ferrari, ceilalti oameni din jurul lor nu au sa vada diferenta pina el no sa scrie cu litere mari "cai unica"
0
0
andrei
Roma, Italia
la 21 Mai 2011 - 01:22
nustiu dar numele lui nu cam suna a american parerea mea e vriun rus ce nu mai are ce face cu banii
0
0
Mihail
Chişinău
la 21 Mai 2011 - 10:51
virus aha! possibil...
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!