Prima pagină  »  Ştiri  »  Hibridul japonez, pus la încercare pe Nurburgring
18 MAI 2011, 11:50
2,371
1
Hibridul japonez, pus la încercare pe Nurburgring
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (1 IMAGINI)
Cursele VLN din acest an, de pe circuitul nordic al Nurburgring, vor avea un nou erou, cu conştiinţă faţă de mediu. Pe lângă supercarul LF-A, Lexus va „arunca” în joc şi cel mai nou model al său, cu propulsie exclusiv hibridă.

Ca metodă şi regulament, curselel VLN sunt foarte apropiate de renumitele competiţii de anduranţă de 24 ore pe Nurburgring, şi constituie pentru cei de la Lexus o ocazie excelentă de a demonstra fiabilitatea noului lor model, chiar dacă acesta va concura între maşini cu motoare nepăsătoare faţă de emisiile pe care le produc.

Mai mult ca atât, Lexus rămâne a fi unicul producător care concurează în cursele de anduranţă renumite cu modele cu propulsie hibridă, începând cu anul 2005, când primul Lexus RX 400h a finalizat cu succes cursa de 24 ore pe Nurburgring.

Propulsia lui Lexus CT este asigurată de un propulsor pe benzină şi un al doilea electric. La pornire, în cele mai multe cazuri, propulsia este asigurată de motorul electric, după care intervine propulsorul cu ardere internă. În cursul rulării, în funcţie de solicitarile de acceleraţie, sistemul hibrid utilizează fie forţa motorului electric, fie cea a motorului pe benzină, iar în momentele de frânare, electromotorul are rol de generator, stocând energia în baterii.

Producătorul mizează astfel, că hibridul va avea nevoie de mult mai puţin combustibil pe perioada cursei, economisând şi timpul pierdut la realimentări.
COMENTARII (1)
Mihail
Chişinău
la 18 Mai 2011 - 15:38
tax! eu ma duc sani cumpar citivaii! si ca sa nu bat drumu de jiaba sini vra sai eu si lui? tot citevaii! hai hai ..plm ca mincare nu seri!!
nas va foloseasca o puneti in garaj a sa prinda bine.... o zic eu!
1
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!