Prima pagină  »  Ştiri  »  Extravaganţă în stil Bentley
22 IUNIE 2011, 14:08
2,372
1
Extravaganţă în stil Bentley
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (8 IMAGINI)
Cei de la Bentley au întins ieri covorul roşu pentru a-i întâmpina pe cei peste 100 de proprietari marcanţi Bentley, dar şi cele 50 de maşini de epocă ale lor. O mare parte din invitaţi sunt membri ai Bentley Driver’s Club, mulţi dintre ei venind de la mii de kilometri depărtare.

Syd şi Nikki Reinhard, spre exemplu, sunt soţ şi soţie, originari din Australia. Aceştia au venit tocmai de pe continentul sudic pentru a-şi expune bijuteria lor: un Bentley Mulsanne 6 litri, produs în 1927!

Participanţii evenimentului susţinut de Bentley au luat parte la un dineu oficial, în compania şefilor Bentley Motors, după care au defilat către uzina Pyms Lane, Crewe, a celor de la Bentley, acolo unde în prezent se asamblează modele ca Mulsanne şi Continental GT. Cine are în stăpânire un Bentley de epocă oricând poate deveni şi client al unui Bentley nou-nouţ, nu?

Aşa cum se cuvine unor oaspeţi speciali, gazda serii, delegată de Bentley, a fost Directorul Bentley pentru relaţii regale şi VIP (vă vine să credeţi sau nu, cei de la Bentley chiar au o astfel de funcţie). Acesta s-a arătat încântat de ocazia de a vizita împreună cu oaspeţii săi locaţia din Crewe, de care marca Bentley este legată cu desăvârşire.

Toate operaţiunile celor de la Bentley – de la cercetare şi dezvoltare, inginerie sau producţie, sunt localizate în Crewe. Cei de la Bentley au, în prezent, puţin sub 4,000 de angajaţi, şi în 2010 au produs 4,854 de automobile, în creştere cu 33.5% faţă de anul critic 2009. Totuşi, marca Bentley înregistrează deocamdată pierderi financiare în cadrul grupului VW, în 2010 acestea cifrându-se la 245 milioane euro, însă cei de la VW precizează că datele contabile negative sunt generate de investiţiile foarte mari pe care le face Bentley în extinderea gamei sale de modele şi modernizarea facilităţilor sale de producţie. În 2010, cel mai vândut model Bentley a fost Continental Flying Spur (1,914 unităţi), urmat de Continental GT Coupe (1,735 unităţi) şi Continental GT Cabriolet (843 unităţi). Abia-lansatul Mulsanne a reuşit să înregistreze cifre încurajatoare: 354 unităţi, situânduse pe locul 4.

Pe de altă parte, Bentley Driver’s Club a fost înfiinţat acum 75 de ani de către proprietarii Bentley, care au dorit să-şi unească pasiunea de a-şi conduce maşinile.
COMENTARII (1)
Mihail
Chişinău
la 22 Iunie 2011 - 16:50
ia uitativa la cadru ista :) : http://www.youtube.com/watch?v=VF93jNZ36Gw&feature=related
1
1
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!