Prima pagină  »  Ştiri  »  Opel lansează cea mai eficientă şi ecologică Astra produsă vreodată
30 IUNIE 2011, 16:43
2,304
3
Opel lansează cea mai eficientă şi ecologică Astra produsă vreodată
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
De obicei modelele ultra-eficiente, dotate cu propulsoare de performanţă medie, livrează calităţi dinamice mediocre. Nu şi în cazul noului model Opel. Se numeşte Astra ecoFLEX şi va emite doar 99 g/km de CO2, deşi motorul său va dezvolta 130 CP.

Performanţa remarcabilă este asigurată de un propulsor turbodiesel de 1.7 litri, instalat sub capota lui Astra ecoFLEX, care are nevoie de doar 3.7 litri/100 km în regim mixt! Poate părea incredibil pentru un astfel de consum, dar cuplul maxim indică valoarea de 300 Nm, fapt care transforma noua compactă Opel într-unul din modelele cu cel mai mare randament şi eficienţă de pe piaţă.

Secretul versiunii ecoFlex se ascunde în recuperarea energiei la frânare, dar şi în modificarea unor componente ale motorului, pentru a se asigura o rezistenţă mai mică la rulare, şi astfel o mai bună eficienţă. Per total, Astra ecoFLEX consumă cu 17% mai puţin combustibil decât versiunea standard cu acelaşi propulsor diesel.

Pentru a fi mai expliciţi, cei de la Opel au publicat chiar şi o imagine cu toate piesele motorului, marcându-le cu verde pe cele care diferă pentru versiunea ecoFLEX, imagine pe care o publicăm şi noi în galeria foto.

Noua Astra 1.7 CDTI ecoFLEX se va alătura celor două versiuni ecoFLEX Astra deja existente în gama Opel – cu propulsoare de 1.3 litri CDTI (95 CP, 95 g/km CO2, 3.5 litri/100km) şi 2.0 litri CDTI (160 CP, 129 g/km CO2, 4.9 litri/100km).
COMENTARII (3)
G e o
Floreşti, Moldova
la 30 Iunie 2011 - 19:07
Bravo celor de la Opel...cu asa masina si asa consum mic se poate de traversat moldova in lung si in lat.....
0
4
Mihail
Chişinău
la 30 Iunie 2011 - 20:40
"produsă vreodată" hmmm? da cum produsa vreodata? ce concurenta... anii 500 cu 2011? e si normal ca tot ce e legat de viitor va fi produs vreodata! ca ostasii lui stefan cel mare nau putut sa uzeze rackete katiusa sarmaneii nau avut norok sa traiasca anii 45..
1
1
Mihail
Chişinău
la 30 Iunie 2011 - 20:43
se auzea ca GM scoate opelu de vinzare.. si guvernul germaniei fara vorbe si indiferent de pret au dorit sa o cumpere.. marog nemtii tin la tot ce e alor.. si bravo lor.. dar GM cind a vazut cum insista germania sa razgindit ( kurvhlleei sis ii ) :( sa speram ca opel se va intoarce in miinele nemtilor asa cum a fost odata...
bravo opel a facut o istorie in lumea auto care nu poate fi uitata..
1
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!