Prima pagină  »  Ştiri  »  Poliţia rutieră a iniţiat o campanie menită să-i convingă pe şoferi
9 IUNIE 2011, 10:00
4,632
15
Poliţia rutieră a iniţiat o campanie menită să-i convingă pe şoferi să nu ofere mită
De Ilie Toma
1
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
Conform statisticilor poliţiei rutiere moldoveneşti, de cele mai multe ori şoferii care încalcă regulile de circulaţie şi sunt traşi pe dreapta de poliţişti, încearcă imediat să ofere bani pentru a „rezolva” problema. Pentru a dezrădăcina aceste practici, poliţia rutieră, cu susţinerea Clubului AutoAsist Moldova, au iniţiat o campanie de informare, prin care vrea să aducă la cunoştinţa şoferilor riscurile la care se supun în momentul în care propun mită agenţilor de circulaţie.

Iniţiatorii campaniei au tipărit 50,000 de pliante informative, iar primele dintre ele au fost distribuite şoferilor din Chişinău chiar de către agenţii de circulaţie.

Conform codului penal al ţării noastre, atât persoanele care oferă, cât şi cele care acceptă mită, riscă privaţiune de libertate de până la 5 ani. Întrebaţi în faţa camerei, marea majoritate a şoferilor răspund că nu oferă mită poliţiştilor, deşi s-au găsit şi câţiva, dintre cei intervievaţi, care au recunoscut că au trecut prin astfel de situaţii.

Care este experienţa Dvs. în comunicarea cu agenţii de circulaţie? Vi s-a cerut vreodată mită, aţi propus vreodată bani pentru a „rezolva” rapid problema constatată?
COMENTARII (15)
Igor Mrza
Floreşti, Moldova
la 9 Iunie 2011 - 10:43
cum să nu le dai dacă te opreşte fără de nici un motiv şi îţi spune ca dis de dimineaţă îl mănîncă laba stîngă
să le dai dar între coarne
2
6
Costeşti
Paris, Franţa
la 9 Iunie 2011 - 11:04
Buna initiativa.Speram ca vom avea rezultate pozitive in privinta asta. Eu calatorind in mai multe tari din Europa stiu deja o mica parte din practica si lucru politistilor ceia ce tine de MITA si nu-mi inchipui o Moldova fara mita(in urmatorii 5-10ani
EU PERSONAL SUNT PENTRU RESPECTAREA LEGILOR SI INDRUMEZ PE TITI CETATENII SA NU DEA MITA .....RESPECTATI LEGEA!!!
0
0
tot asela(mam intors)
Chişinău
la 9 Iunie 2011 - 13:19
eu personal nu am respectat politistii niciodata,da uite daca am actele in regula,nu incalc,nu ma oprest enimeni,ma oprit de multe ori,de multe ori am incvalat ,in unele cazuri am dat mita ,in unele cazuri am iertat,dar aiurea sa se anine nu s aaninat nimeni niciodata,asa ca nu incalcati si pastrati actele in regula si pa barabanu...da si nu serviti la volan,mie asa imi place cind e tot bine ,stiu ca nu incalc ,si ma opeste domnul politist,si simplu vad ca vrea sa se anina da nu are de ce)))))))))))))))masimt mai susu ca el
0
1
Eugen
Frankfurt am Main, Germania
la 9 Iunie 2011 - 13:43
pt Igor Mrza: daca nu ai incalcat nimic, poate sa-l manince pe politist si mainile si picioarele, dar tot nu-i dai un banut.
Eu ma stradui sa respect toate regulile de circulatie, scris e si nescrise. Chiar daca citeodata e situatie absurda (spre exemplu dupa semnul intrare in localitate sa conduci cu 50-60 chiar daca e margine de sat/localitate unde nu intilnesti tipenie de om), daca ai incalcat fii bun si supporta consecintele.
1
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 9 Iunie 2011 - 15:34
Interesant pe citi au reusit sa-i convinga?
0
3
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 9 Iunie 2011 - 15:35
Eu cred ca raportul tre sa fie 1:9
0
0
Mihail
Chişinău
la 9 Iunie 2011 - 15:50
mda! am mai vast oameni prosti da nis ca politistii!! si mai ales conduserea tarii vopshe!!!
politistii se roaga sa nu le dea mita pe cind ei sunt cei care odata vazind pe cinva intinzind sau primind mita trebuie sai aresteze imediat! phe! parca iar spune omu la fimei fa nu te dezbraca ca sa ni se scoale si a sa siu nevoit sa te ....! serios moldova turba la cap???

================================================
Dragi cetateni CORUPTIA e a trai cu ziua de azi fara sperante fara viitorul asigurat!!!!
nu corupeti nu va lasati corupti! doar asa copii nostri cei destepti vor ajunge SUS si vor dezvolta moldova! ca acum SUS ajung doar cei cu bani si cei cu bani d emulte ori sunt cei mai prosti!!! si deatita traim ca intro gojineata nu tara!!!
eu personal la examen din scoala am dat bani (cu toata clasa) nu eram destep! atuncia mia parut bine ! da acum am inteles ca nu a avut nici un folos! pentru cai cei PROSTI cu tatu din mita in mita au ajuns care ingineri care si ami decare! si cioa sa faca iii daca nu stiu cit e 2 2? pe cidn cei destepti majoritatea nu prea aveu bani si nu so putut dusi nikaeri si amu inbla SAPA din urma lor!
1
2
Amator
Chişinău
la 9 Iunie 2011 - 17:35
CInd va opreste un politist sa fiti increzuti in sine si totul va fi normal, chiar daca as servit o bere sau alt ceva niciodata nui spuneti lu politist ca as servit, invers spuneti ca deo saptamina alcool nas servit
1
2
dima
Chişinău
la 9 Iunie 2011 - 23:38
allon eu consider ca nici o juma de bere nu trebuie sa consumi daca stii ca trebuie sa te urci la volan, politistii niciodata nu vor cere mita atita timp cit nu incalci, deseori cauta sa se anine de orce doar la soferii care sint brutali si vorbesc de sus, daca esti simplu atunci si ei se comporta adecvat!
0
2
Igor Mrza
Floreşti, Moldova
la 10 Iunie 2011 - 06:16
pt Eugen, "sa conduci cu 50-60": cu altă viteză mai mare nici nu am pe unde să merg decît pe unele intervale de drum de vreo 4-5 km, ca îmi e frică să nu îmi sară sandalele. Nu prea vreau să mă mai trezesc în arătură cu pedalele în sus
0
2
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 10 Iunie 2011 - 15:49
Daca sa vorbim serios, nici nu prea au mai ramas drumuri, unde sa mai poti circula cu viteza sporita. Iar cele ce s-au mai pastrat trebuiesc probabil introduse in Cartea Rosie a Drumurilor Repubicii Moldova (evident ca inka nu am intilnit asemenea carte, dar ar trebuia editata).
0
4
Sorin Toderita
Chişinău
la 12 Iunie 2011 - 14:08
Majoritatea sunt oameni cumsecade, doar odata mi sa intimplat si mie(cu vreo 4 ani in urma) sa fiu brutalizat de ei, cind leam cerut inregistrarea incalcarii si pur si simplu am ramas fara permis. In rest bravo celor de treaba, sunt absolut sigur ca ei ii cunosc pe cei care le strica imaginea insa nici ei nu le pot veni de hac.
Nu dati si nu luati mita! sa nu uitam ca traim intro tara unde pentru unii 10 lei este mult iar pentru altii 1000 lei este putin/
0
2
ion
Cahul, Moldova
la 14 Iunie 2011 - 03:04
DACA NAI makar 100 de lei ku tine nici nu te porni la drum ka ei se daibesk de la nika toata,,,asa ca nu va opriti kind sinteti bauti putin ka eu de exemplu asa fac cind servesk o bere sau mai mult,nu ma opresk si gata,,,,daca mergi regulamentar de ce te opresk???aceeia kare nu iau mita....in moldova noastra trebuie un HITLER sa faca putina ordine "mai ales prin POLITIA asta anoastra levaia...
0
0
BMWPower.MD
Chişinău
la 15 Iunie 2011 - 22:53
asta e cea mai tare noutate :D
iti dai seama ce fata aveau agentii politiei cand imparteau pliante, se stie ca exista o oarecare ierarhie, iar cei care iau mita dau mai sus % si tot asa, practic ii lasam sa moara de foame :D
0
0
Arcasа
Soroca, Moldova
la 16 Iunie 2011 - 15:44
asta e ceva din domeniul fantastic )))))))))))))) cum spune rusul....scolico volca ne cormi..vse rovno v les smotrit,asa si la menti sa aiba leafa macar 10000 EUR.,tot una iti vor cere vre 100 de lei pid.ri
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!