Prima pagină  »  Ştiri  »  Studiul satisfacţiei proprietarilor de maşini în Germania
20 IUNIE 2011, 09:50
3,361
11
Studiul satisfacţiei proprietarilor de maşini în Germania
De Ilie Toma
1
Cei de la JD Power, companie de cercetare apreciată pentru studii deosebit de preţioase în lumea auto, au dat publicităţii rezultatele unui nou studiu al satisfacţiei clienţilor, realizat în Germania. Uimitor, dar marca suedeză Volvo bate triada germană chiar la nemţi acasă!

Astfel, proprietarii automobilelor Volvo sunt, per total, mai mulţumiţi de maşina lor decât cei ai modelelor Mercedes-Benz sau Mazda – mărci care au ocupat poziţia 2 şi 3. Audi se regăseşte pe poziţia 6, în timp ce BMW ocupă locul al 8-lea în clasament.

Uimitor, însă Dacia reuşeşte să obţină un rezultat excelent, peste media industriei, clasându-se pe poziţia a 10-a, imediat sub Toyota. Dacia devansează astfel mărci cu tradiţie, precum Porsche, Volkswagen, Renault, Nissan, Alfa Romeo sau Opel.



Studiul cuprinde şi clasamente pe segmente. În cel al ultra-compactelor de oraş, Fiat 500 este cea mai apreciată maşină de proprietarii său, urmat de Hyundai i10 şi Suzuki Splash. În clasa sedanelor business şi de lux domină Mercedes-Benz, cu două modele pe primele două poziţii – E-Class şi S-Class. Clasa SUV-urilor este de asemenea condusă de Mercedes-Benz, cu Clasa M, urmat de Audi Q7 şi Volkswagen Touareg.

COMENTARII (11)
tot asela(mam intors)
Chişinău
la 20 Iunie 2011 - 14:56
asta e doar un clasament ,facut cu 0,1 % de posesori din Germania,si al doilea punct,eu nu cunosc nici un om ,care sami spuna uite(exemplu)renoul meu e c....,sau nus satisfacut de mercedesu meu,sincer nu cunosc nici unu,si eu singur nu voi spune ceva rau de masina mea,poate ca are citeva minusuri.parerea mea
0
2
Eugen
Frankfurt am Main, Germania
la 20 Iunie 2011 - 15:08
si eu am ramas surpins de rezultate. Defapt m-as fi asteptat la o corelare intre clasamentul dat si statistica vinzarilor in Germania, dar lipseste in mare parte.
0
1
brabus
Amsterdam, Olanda
la 20 Iunie 2011 - 15:44
NR 1 TU NAI SPUNE NIMIC DEOARECE ESTI MOLDOVAN SI ASTA SPUNE TOTUL
2
0
Costeşti
Paris, Franţa
la 20 Iunie 2011 - 17:34
vorba cea ce indulceste......stiu deja despre dragostea nemtilor fata de Volvo. Depinde de ce vrea proprietarul de la masina lui......
Cu toate ca proprietarii automobilelor Volvo sunt, per total, mai mulţumiţi de maşina lor, oricum automobilele lor sunt mai intrebate(chiar la ei acasa)....Cine are dubii plecati intr-o vizita in Berlin de ex.........
0
1
Constantin-Padure.com
Piatra Neamţ, România
la 20 Iunie 2011 - 18:04
Respect pentru Dacia... Avand in vedere de unde a pornit este chiar departe. Eu ma mai uit p forumurile nemtesti si unii asteapta pentru o masina chiar si 4 luni. Aici ma refer la modelul Duster in special.
0
1
dima
Chişinău
la 20 Iunie 2011 - 22:50
daca as gindi ca un neamt as face clasamentul exact asa cum este, fiindca stiu ca nemtii in marea majoritate iubesc masinile utile si ieftine, mai putin ii intereseaza comfortul, de exemplu doar in germania poti gasi mercedes e clase sau BMW seria 5, anii mai sus de 2003 cu deschidere manuala a sticlelor din spate, ne catind la faptul ca sintem in secolul 21:))) eu bine inteles ca nu sint de acord cu clasamentul dat!
0
1
BMWPower.MD
Chişinău
la 20 Iunie 2011 - 23:17
nici eu nu sunt, pentru ca miroase mai mult a publicitate decit a statistica, mai ales ca nu stiu cat de renumita e institutia sau firma sau ce e "JD Power" (JD sunt initialele mele iar Power vine de la forumul BMWPower :D lol) pentru ca e prima oara cand aud de ei, miroase a promo aici :D
Volvo care era pe cale de disparitie sunt cele mai buni masini in Germania, sa fim seriosi, intelegeam daca era Dacia.
Una peste alta am avut modelul 940GLe care parerea mea, e cel mai reusit model, nu pentru ca sunt moldovean ci pentru ca intr-adevar e foarte reusita....
0
0
Eugen
Frankfurt am Main, Germania
la 21 Iunie 2011 - 00:18
nici eu nu stiam de JDPower dar am citit noutatea si intr-un articol pe autobild.de. Se pare JD Power e o institutie de cercetare a pietii renumita din USA si face astfel de studii in Germania din 2002. Rezultatele se pare ca sint apreciate atit de consumatori cit si de producatori. Se apreciaza online 4 domenii: Atractivitate, Calitate, Service si Costuri de iontretinere. Doi ani in urma Volvo ocupa pozitia 11 in clasament. Anul trecut Mercedes ocupa pozitia 1.
0
0
BMWPower.MD
Chişinău
la 21 Iunie 2011 - 11:27
inseamna ca nemtii isi schimba repede parerile :D
0
0
Constantin-Padure.com
Piatra Neamţ, România
la 21 Iunie 2011 - 17:46
Sursa oficiala este aici :

http://businesscenter.jdpower.com/JDPAContent/CorpComm/News/content/Releases/pdf/2011060-gvos.pdf

0
1
Sorin Toderita
Chişinău
la 22 Iunie 2011 - 20:45
Chinezii au achizitionat Volvo si au investit doar in publicitate si uite ce a iesit, doar ca e cava la mijloc, In china sunt cumparate aproximativ 40% din totalul Mercedesurilor BMW Audi produse de germani. Este stiut ca chinezii sunt foarte calculati si deaceea nusi permit achizitii la intimplare, deci ar fi nevoie de un clasament facut in china.
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!