Prima pagină  »  Ştiri  »  Volvo dă startul producţiei lui C30 Electric
9 IUNIE 2011, 09:45
2,369
5
Volvo dă startul producţiei lui C30 Electric
De Ilie Toma
1
GALERIE FOTO (19 IMAGINI)
Volvo C30 Electric a trecut cu bine de etapa de testare şi perfecţionare, astfel încât suedezii au dat startul producţiei primelor exemplare „de serie”. Nu vor fi foarte multe la număr – doar 250 de exemplare până la sfârşitul lui 2012 – însă e un pas strategic ambiţios pentru cei de la Volvo.

Din toamna anului 2010, 50 de exemplare de test Volvo C30 Electric au fost urmărite în comportamentul lor cotidian, pentru a identifica posibile carenţe de concept şi funcţionalitate. Modelul de serie C30 Electric este produs pe o linie de asamblare standard, la uzina Volvo din Ghent, Belgia – acolo unde se asamblează modelul cu propulsie tradiţională C30. Ulterior, în formă nefinalizată, acesta este transportat în Suedia, la uzina din Goteborg, pentru instalarea motorului electric, a bateriilor şi a altor părţi electronice specifice. Bateriile sunt localizate în partea inferioară a maşinii, acolo unde este poziţionat de obicei rezervorul de combustibil, precum şi pe o parte din tunelul central al maşinii. Acest fapt păstrează spaţiul portbagajului nemodificat şi ţinuta rutieră a maşinii la un nivel demn, datorită centrului de greutate coborât.

Volvo C30 Electric poate fi încărcat de la o priză domestică standard, cu o durată a încărcării totale de aproximativ 7 ore. Autonomia modelului ajunge până la 150 km, iar viteza maximă, limitată electronic, se cifrează la 130 km/h. Acceleraţia de la 0 la 50 km/h durează 4 secunde.

Iniţial, modelul va fi comercializat prin companii de leasing în ţări ca Suedia, Belgia, Olanda şi Norvegia, iar ulterior, în funcţie de succesul său pe piaţă, aria de distribuţie urmează să fie lărgită.
COMENTARII (5)
Costeşti
Paris, Franţa
la 9 Iunie 2011 - 11:22
durata incarcarii 7 ore, autonomia 150 km.

Dar citi kWh de exemplu se consuma pentru o singura incarcare a bateriei???Daca la moment in MD un kWh costa1.480lei*kWh,citi bani ar trebui pentru o singura incarcare.....daca sursa de energie ar fi de la baterii solare ap merge(foarte econom),dar in caz ca folosim energia de la Fenosa ap.......
0
2
Costeşti
Paris, Franţa
la 9 Iunie 2011 - 11:24
ideia e buna...ajunge atit CO2
0
2
Mihail
Chişinău
la 9 Iunie 2011 - 15:41
mda Costesti chiar interesant :( da autonomia chiar e no comment! noaptea o lasi sa se incarce(ca pe telefonu molbil) asta daca nu uiti :) si ziua te duci la munca! un om normal mai mult de 150 km pe zi(pina la serviciu si inapoi) ii ajung :)!

si apropo si vrem noi moldovenii daca nu doar ca suntem saraci da mai suntem si lenosi! chiar nu putem sa ne asiguram o autonomie la energia electrica? chiar tre sa le dam banii la romani/urkraineni si spanioli? in tara asta nustiu da pina na sa nimereasca unu ca HITLER la putere din noi oameni na sa faca!!!
moldova stie doar sa cumpere! de la tehnologii pina la produse alimentare! phe! dap vrem sa traim ghini? .... si voteaza pe niste oameni care spun doar 2 cuvinte! : "INTEGRARE EUROPEANA" DRAGI OAMENI SUNT IN EUROPA si vrau sa spun ca aisea CIINII cu colaci in coada nu STAU!!! de LUCRU nu gaseste NICI POPA care se roaga 24/24 la dumnezeu!!! la si vreti in europa???
Costesti PAHODU esti din FRANTA ia spune ne asteapta europa cu piine si sare?
ALEGETI UN OM CARE ARE PLANURI CONCRETE DESPRE DEZVOLTAREA TARII ! Nicaeri nu e mai bine decit acasa al tine!
2
1
Amator
Chişinău
la 9 Iunie 2011 - 17:38
Nustiu cum voa dar pe mine inca nu ma satisfac automobilele electrice, Chiar si cele Hybrid nu toate is la un nivel foarte inalt cu exceptia LS600h. Cei drept din punc de vedere a economiei se simpte ( Prius )
0
3
Costeşti
Paris, Franţa
la 9 Iunie 2011 - 17:40
ii corect...oamenii din tarile dezvoltate au muncit(nu numai fizic dar si cu mintea) ca sa se dezvolte si sa aiba ceia ce au.....pe aici prin Paris daca stai acasa si incepi sa deschizi apa la rubinet,aprizni lumina,mai maninci ceva....ap simti pe piele ca te duci in minus...GLUMESC.
Tre sa muncim nu pentru a fi mai rau, ci pentru a fi mai bine.............
0
2
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!