Prima pagină  »  Ştiri  »  VW Jetta, Skoda Octavia şi Yeti vor fi asamblate la uzina
15 IUNIE 2011, 11:06
2,693
6
VW Jetta, Skoda Octavia şi Yeti vor fi asamblate la uzina GAZ din Rusia
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
Piaţa auto a Rusiei a reintrat pe ritm intens de creştere şi este pregătită să-şi redescopere potenţialul enorm, iar marii producători fac acţiuni strategice importante pentru a se asigura că vor beneficia de potenţialul acestei pieţi. Grupul Volkswagen şi GAZ Group au semnat un acord prin care mai multe modele VW şi Skoda vor fi asamblate la uzina GAZ din Nijnii Novgorod.

Anterior, în luna februarie a acestui an, părţile au semnat un acord de intenţie vizând acelaşi parteneriat, iar odată cu semnarea contractului de la 14 iunie, cooperarea dintre cele două părţi a devenit sigură pentru cel puţin 8 ani, până în 2019.

Astfel, în cadrul acestei colaborări, uzina GAZ va asambla modele precum Skoda Yeti, Octavia şi VW Jetta, primul model care va „păşi” pe linia de producţie fiind Yeti. Primul Yeti „made in Russia” va ieşi de pe poarta uzinei la sfârşitul anului viitor. Până atunci, germanii vor investi aproximativ 200 milioane de euro în modernizarea uzinei şi instalarea liniilor de asamblare, dar şi în programe de pregătire şi instruire a personalului, pentru a se asigura că viitoarele modele produse aici se vor conforma standardelor globale de calitate ale grupului Volkswagen.

Volumul anual de producţie preconizat în cadrul acordului dintre GAZ Group şi VW se cifrează la 110,00 de unităţi, toate vehiculele produse aici urmând a fi comercializate pe piaţa Rusiei. Grupul Volkswagen mai dispune de o uzină proprie în Rusia, în regiunea Kaluga, iar acordul cu GAZ Group le va oferi germanilor, pe de o parte, posibilitatea fortificării poziţiilor pe piaţă pe termen mediu, iar pe de alta, posibilitatea pregătirii de o eventuală investiţie într-o nouă uzină proprie pe teritoriul Rusiei.
COMENTARII (6)
Costeşti
Paris, Franţa
la 15 Iunie 2011 - 11:54
cine are de cistigat are.....dar nustiu cum vor sta lucrurile in viitor....
Rusia-Germania-interes-automobile-smecherie-bani!
dam vom vedea ce va fi mai departe....
0
1
Ion
Chişinău
la 15 Iunie 2011 - 22:19
100 % nu cumpar Skoda in urmatorii ani :P
0
1
Constantin-Padure.com
Piatra Neamţ, România
la 15 Iunie 2011 - 23:06
Germanii vor face acest lucru deoarece forta de munca este mai ieftina acolo, matera prima la fel, nu mai este necesar transportul de autoturisme din Cehia pan pe piata zonala ci direct din Rusia, si probabil exigenta asamblarii nuva fii aceeasi. As putea pune pariu... Pe langa asta, GAZ profita de aceasta bula de oxige deoarece in ultima perioada nu a avut o evolutie chiar atat de buna. Au scos ei Siber-ul ala dar daca nu prea s-a vandut, ce sa-i faci?
0
1
Mihail
Chişinău
la 16 Iunie 2011 - 14:39
constatin nai dreptate! forta de munca nu mai este chiar cum iti pare tia! chiar e aproape de nivelul europei!!! si mai mult ca precis oamenii care vor lucra la acele uzine vor avia aceleasi salarii ca in europa!!! problema e pentur ca : PIATA RUSSIEI E UN GIGANT!!!! toti se indreapta acolo pentur ca sunt BANII BANILOR!! nemtii colaboreaza mult cu rusii pentru ca altfel se duce veniturile nemtilor! daca russia era sa fie afectata de criza asta ap si germania era sa stea mai! rau!
Eu nu mas mira daca mine Germani a sa lase europa pe care de citiva ani o hraneste ! ! ! si a sa se inchida! ! hai sa fim seriiosi! daca nu era germania! asa natie in europa ap europa de azi nu era sa fie nici pe departe asa!!!
cele mai puternice BRANDURI europene! fie el FRANCEZ italian etc! toate trec prin miinile nemtilor ca altfel nar avea calitate mai buna ca a chinezilor!
0
0
G e o
Floreşti, Moldova
la 17 Iunie 2011 - 08:22
Mai Mihai, piata rusiei mai intii ne umple pe noi de masinile lor deoarene noua ne ese esftin deaceea. Si inca un lucru,eu personal nu mas duce pin in Germania sa imi procur un VW sau B.M.W pentru ca mai scump ma costa,mai bine o procur de la noi si gata.....Pai iata rusii o sa le asamblesze si o sa ne le vinda noua ucrainei si lor....acesta e toata piata.............
0
0
BMWPower.MD
Chişinău
la 19 Iunie 2011 - 21:48
ce bine ar fi daca s-ar produce si la noi ceva, macar piese, nu stiu...orice, sa fie locuri de munca, ca forta ieftina este
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!