Prima pagină  »  Ştiri  »  Chevrolet Cruze: în sfârşit, motoare diesel şi pentru America
27 IULIE 2011, 10:34
2,692
2
Chevrolet Cruze: în sfârşit, motoare diesel şi pentru America
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
Chevrolet Cruze poate fi găsit cu motorizări diesel peste tot în Europa. Nu însă şi peste ocean, unde Cruze, ca şi multe ale modele din gama Chevrolet, venea doar cu motoare pe benzină. În sfârşit americanii au motive de bucurie: din 2013 Chevrolet Czuze va avea motorizări diesel şi pentru piaţa SUA.

Cei de la Chevrolet nu dau deocamdată prea multe detalii tehnice, însă, cel mai probabil sub capota modelului destinat pieţii SUA va fi regăsit unul din propulsoarele diesel europene, comune cu cele de pe Opel (2.0 CDTI, spre exemplu). Americanii menţionează că versiunea destinată pieţii SUA a lui Chevrolet Cruze diesel va indica un consum extra-urban cifrat în jurul valorii de 5.6 litri/100 km.

Motivele limitării motorizărilor diesel pe piaţa SUA nu ţin numai de preferinţele consumatorilor, dar şi de calitatea mai joasă a combustibilul din SUA. Astfel, grupul Volkswagen, spre exemplu, nu face disponibile toate propulsoarele sale TDI pentru SUA, iar cele care sunt comercializate vin cu unele modificări la sistemul de injecţie. Nici propulsoarele TSI, pe benzină, nu sunt disponibile în totalitate în SUA, din aceleaşi considerente, chiar şi unele modele noi precum Beetle venind echipate cu „monştri” aspiraţi natural de 2.5 litri, dispăruţi demult în Europa.

Revenind la Chevrolet, Cruze se dovedeşte a fi un succes pe piaţa americană, cu aproape 25,000 de unităţi comercializate doar în luna iunie. Tot iunie a fost şi cea de-a 5-a lună consecutivă în care vânzările modelului au trecut bariera de 20,000 de exemplare lunar.
COMENTARII (2)
Amator
Chişinău
la 27 Iulie 2011 - 22:01
Incetul cite incetul si Americanii oo sa se invete cu motoare Disel
0
1
petro
Chişinău
la 28 Iulie 2011 - 15:52
imi plac aceste modele
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!