Prima pagină  »  Ştiri  »  Mega facelift Audi: toată familia A5 şi S5 a fost împrospătată
14 IULIE 2011, 13:11
2,781
6
Mega facelift Audi: toată familia A5 şi S5 a fost împrospătată
De Ilie Toma
0
Audi operează un facelift major în gama sa, actualizând 6 modele dintr-o singură lovitură. Asftel, prin facelift au trecut A5 Coupe, A5 Cabriolet, A5 Sportback, S5 Coupe, S5 Cabriolet şi S5 Sportback.

Facelift-ul a adus schimbări de design, dar şi actualizări de tehnologii la partea tehnică, în special vizavi de gama de motoare şi sistemul de tracţiune integrală quattro.

La exterior, blocurile optice faţă şi spate au fost redesenate, şi sunt disponibile acum, opţional, cu tehnologia xenon plus şi LED-uri de zi. De asemenea, grila radiatorului a primit o nouă formă în partea sa superioară, iar bara de protecţie dispune acum de prize de aer mai mari. Partea frontală a obţinut, astfel, un aspect „mai tridimensional”, după cum se exprimă cei de la Audi, cu o prezenţă mai impunătoare.

Modificările facelift-ul au plusat câte un milimetru pentru fiecare din cele trei dimensiuni ale maşinii – lungime, lăţime şi înălţime – iar gama de culori a mai obţinut câteva nuanţe.

La interior, pe lângă opţiunea unor noi culori, se regăseşte şi un volan nou şi un alt levier al cutiei de viteze. A fost modificată şi culoarea iluminării ceasurilor de bord – toate devenind acum albe. Iar A5 Sportback este disponibi, opţional, şi cu o banchetă din spate pentru 3 ocupanţi, în locul celei standard, de 2 ocupanţi.

La partea tehnică, toate motoarele beneficiază de injecţie directă cu inducţie forţată, iar sistemul start/stop a devenit prezent pe toate versiunile. Gama de motorizări cuprinde trei propulsoare pe benzină şi patru diesel-uri. Cele mai multe schimbări le-a suferit propulsorul 1.8 TFSI, care a primit un sistem de gestionare a timpilor de deschidere a valvelor şi unul de management termic, precum şi o nouă turbină. Cu 170 CP la activ, propulsorul indică acum un consum mixt de doar 5.7 litri/100 km.

Motorul 2.0 TFSI rămâne neschimbat, dezvoltând aceeaşi 211 CP. Nou în familia A5 este, însă, propulsorul 3.0 TFSI, debutat mai devreme pe Audi A6. Cu o configuraţie V6, acesta dezvoltă 272 CP.

În tabăra diesel-urilor se va regăsi propulsorul de 2.0 litri, care dezvoltă acum 177 CP, înspoţit de alte două variaţii ale motorului V6 de 3.0 litri. Una din ele dezvoltă 204 CP, iar cealaltă – 245 CP. Ceva mai târziu, va fi disponibilă şi o versiune 3.0 TDI V6 Clean Diesel, axată spre o eficienţă maximă în consum.

Versiunile echipate cu sistemul de tracţiune integrală quattro au primit acum un nou diferenţial între axe. În regim normal de rulare, acesta transmite cea mai mare parte din cuplu punţii spate (!), iar în funcţie de condiţiile de carosabil sau abordare a virajelor, distribuţia cuplului între axe poate varia considerabil. Până la 70% din cuplu poate merge spre puntea faţă, în timp ce roţile spate au şansa să primească până la 85% din cuplu.

În familia modelelor S5, fanii pot spune adio motorului V8 de 4.2 litri, pentru că acesta a fost înlocuit acum de un V6 de 3.0 litri TFSI, care livrează 333 CP. Motivele se ascund, ca de obicei, în consum şi emisii. Noul propulsor consumă doar 8.1 litri în regim mixt, sau cu 20% mai puţin decât V8-ul pe care îl înlocuieşte.
GALERIE FOTO (126 IMAGINI)
COMENTARII (6)
Amator
Chişinău
la 14 Iulie 2011 - 13:28
Se priveste foarte bine in special S5
0
0
Mihail
Chişinău
la 14 Iulie 2011 - 17:12
mda.. cind designul e reusit nu trebue decit sal reinprospatezi asa cum o face audi... in poze ca i n poze da in realitate is asa de asezate audiurile.... chiar bune rezultate scot in ultima vreme.. niste combinatii in farurile acestea ...
0
0
G e o
Floreşti, Moldova
la 14 Iulie 2011 - 17:40
mda iata ca a iesit la suprafat si mare asteptare a mea...chiar doream sa vad ce au facut AUDI,Bravo lor....au construit ceva foarte frumos....un desing spatios si frumos.....
0
0
Igor
Victoria, Canada
la 14 Iulie 2011 - 20:37
astai bomba atomica
0
0
dimon
Chişinău
la 14 Iulie 2011 - 22:36
cel mai frumos design in prezent e la audi
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 15 Iulie 2011 - 18:48
Nu credeam ca Audi A5 poate fi mai klassnii decit a fost deodata.
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!