Prima pagină  »  Ştiri  »  Toyota, compania cu cea mai "verde" imagine
29 IULIE 2011, 07:55
2,663
3
Toyota, compania cu cea mai "verde" imagine
De Ilie Toma
1
Agenţia de consulting Interbrand a dat publicităţii rezultatele rating-ului celor mai „verzi” 50 de companii din lume, iar Toyota reuşeşte să ocupe prima poziţie în clasament. Studiul se bazează pe răspunsurile a peste 10,000 de oameni din zece ţări.

Se pare că lansarea primei generaţii Toyota Prius acum 14 ani, a adus o contribuţie esenţială în percepţia mărcii Toyota ca una ecologică şi conştientă faţă de mediu. Chiar dacă se estima că fiecare exemplar produs de Prius, din prima generaţie, aducea companiei pierderi de aproximativ 8 mii dolari, producătorul a continuat să asambleze modelul, reuşind să aducă, în timp, un val de agreare a clienţilor faţă de automobilele hibride şi transformând acest segment într-unul profitabil.

Este remarcant, de asemenea, că Toyota reuşeşte să obţină poziţia de lider într-un clasament care vizează nu doar mărci auto. Pe poziţia 2 a topului se clasează marca americană 3M, urmată, pe poziţia a 3-a de cea SIEMENS-ul german.

Dintre producătorii auto, următoarea marcă după Toyota este clasată pe locul 6, fiind vorba de Volkswagen. Pe poziţia 7 urmează Honda, iar pe a 11-a se clasează Hyundai. BMW se situează ce cea de-a 12-a poziţie, iar Mercedes-Benz, pe cea de-a 16-a. Prezenţa mărcilor auto în top 50 este încheiată de Ford, pe poziţia 20.

Vă prezentăm mai jos şi întregul clasament al celor mai "verzi" mărci din lume.
COMENTARII (3)
dima
Chişinău
la 29 Iulie 2011 - 08:13
clasament bazat pe respondenta?:))))) mor de ris, eu credeam ca e un clasament bazat pe fapte, pe calcule, pe estimari stiintifice, iar acesta este doar o parere a 10.000 oameni din 10 tari:)))
0
0
Mihail
Chişinău
la 29 Iulie 2011 - 11:50
poti sa plinji sau sati faci o musculatura la pince ca a lui svaznegherr de la asa topicuri :)
totusi trageti un ochi la tarile care au aceste branduri....
SUA
Germania
Japonia
cele mai puternice economii ale lumii... uitativa oameni buni si insamna economie! cum se dezvolta o economie ....
invatati si cind ati merge la vot ginditiva de 2 ori inainte de a alege ! nui votati pe sei care din nimic a sa va faca millioneri cas povesti de adormit copii!!!
Moldova are nevoie de branduri puternice si na sa aiba probleme...
0
0
Jeremy Clarkson
Chişinău
la 29 Iulie 2011 - 21:27
@Mihai - la urma urmei daca Moldova ar crea acum un brand de succes, el va avea nevoie de minim 25 de ani pentru a cistiga o atentie sporita la nivel mondial...
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!