Prima pagină  »  Ştiri  »  Un deceniu de amânări: Afla Romeo nu se va întoarce în
20 IULIE 2011, 09:20
2,403
1
Un deceniu de amânări: Afla Romeo nu se va întoarce în SUA până în 2013
De Ilie Toma
1
GALERIE FOTO (22 IMAGINI)
E oficial, se vor împlini zece ani de amânări a revenirei mărcii Alfa Romeo pe piaţa Statelor Unite ale Americii. Şeful grupului Fiat, de care aparţine marca Alfa Romeo, a dat un nou termen al revenirei mărcii în SUA: sfârşitul anului 2012, într-un număr limitat de modele 4C Coupe, iar abia din 2013 modelele italiene ar putea fi disponibile pe larg pentru publicul american.

Alfa Romeo s-a retras ruşinos de pe piaţa SUA în 1995, ca urmare a unui val lung de critici privind calitatea sa slabă. La doar cinci ani după retragere, în anul 2000, şeful de atunci al grupului Fiat, Paolo Cantarella, declara că Alfa va reveni în 2003 pe piaţa americană cu modelul Spider, ca parte a eşuatului program dezvoltat împreună cu cei de la General Motors. N-a fost să fie. În 2002, oficialii Fiat au anunţat o întârziere cu un an a revenirii, cauzată de întârzierile în dezvoltarea modelului Spider, iar această amânare a fost prima dintr-o lungă serie, care continuă şi astăzi.

Ultimul termen de revenire a Alfei în SUA fusele luna Aprilie 2010. Acum însă, Sergio Marchionne, şeful grupului Fiat, declară că spre sfârşitul anului 2012 vor fi disponibile câteva unităţi ale viitorului model de serie 4C, pentru ca din 2013 să fie licenţiaţi o serie de distribuitori autorizaţi, iar publicul american să aibă acces la cea mai mare parte a modelelor mărcii italiene.

Motivul ultimei amânări pare a fi ascuns în întârzierea proiectului Giulia. Giula va fi numele sedanului de clasă medie, înlocuitor al actualului Alfa 159, pe care designerii italieni se chinuie să-l conceapă. Zicem „se chinuie”, pentru că Sergio Marchione a respins deja de trei ori proiectul de design în ultimele 18 luni.

Chiar şi aşa, dealerii Maserati din SUA au reuşit să vândă cam 100 exemplare ale modelului exclusivist Alfa Romeo 8C Competizione.

Oficiall italieni ne conving, însă, că, deşi amânată timp de zece ani, revenirea Alfa Romeo pe piaţa SUA va fi una fenomenală...
COMENTARII (1)
Mihail
Chişinău
la 20 Iulie 2011 - 11:27
mda da la momentu esi lucruri bune de pe mina lor ... mai ales designul (giulieta,mito..) poate sa aiba succes mai ales ca preturile nus mari..
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!