Prima pagină  »  Ştiri  »  Cabrioletul american se reinventează: Cadillac CIEL
19 AUGUST 2011, 16:17
3,560
4
Cabrioletul american se reinventează: Cadillac CIEL
De Ilie Toma
12
GALERIE FOTO (14 IMAGINI)
Elvis, rock ‘n roll şi decapotabilele fascinante – era ceea ce aducea măreţie Americii odată. Şi dacă Elvis şi rock‘n roll-ul nu pot fi reinventate, atunci decapotabilele demonstrează că o pot face. Cadillac CIEL este numele unei noi creaţii americane, care şi-a arătat astăzi formele la Pebble Beach, în California.

Este un concept, deocamdată. Numele său, CIEL, vine din franceză, unde acesta înseamnă “cer” şi presupune savoarea pe care o obţin cei de la bord atunci când călătoresc. Este un omagiu istoriei măreţe a decapotabilelor Cadillac, dar şi o expresie a ceea ce ar putea însemna un vârf de gamă decapotabil.

Formele ascuţite, specifice designului de azi al mărciii, se îmbină cu lăţimea imensă a conceptului, specifică anilor de glorie a decapotabilelor Cadillac, dar şi cu proporţiile lungi şi coborâte. Şi, exact ca în filmele americane de odinioară, la bordul său încap cu uşurinţă 2 cupluri – deci nu mai vorbim de o configuraţie de 2+2 locuri, ci de 4 locuri king-size.

La interior se regăsesc materiale nobile, precum lemnul din măslin italian, finisaje din aluminiu sau piele întinsă manual. Unde mai pui că maşina stă pe jante largi, nichelate, de 22 de inch… Eh, poate de asta o fi având nevoie acum americanii ca să-şi reconfirme statutul de naţiune capabilă de lucruri măreţe?...

Cert este că CIEL are tocmai 5.17 metri lungime, adică e mai lung decât un S-Class sau un BMW Seria 7... Lăţimea sa atinge aproape 2 metri, sau, mai exact, 1968 mm. Ampatamentul său măsoară 3.17 metri, iar înălţimea atinge doar 1.27 metri. Sub capota imensă a fost montat un motor V6 turboaspirat, de 3.6 litri, care dezvoltă 317 CP şi 583 Nm. Şi, pentru ca să nu credem noi că CIEL este doar un omagiu adus trecutului, propulsia modelului mai poate fi asigurată şi de un motor electric, care, în tandem cu motorul V6, compun un sistem hibrid. Mai mult ca atât, Cadillac CIEL poate rula şi în mod pur electric, la viteze foarte mici.

Nu în zadar o fi fost prezentat CIEL la Concursul de Eleganţă de la Pebble Beach... Pentru că poate fi numit, cu siguranţă, drept una din cele mai fascinante creaţii auto pe care le-a adus America în ultimii ani...
COMENTARII (4)
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 19 August 2011 - 17:53
Daaaaaa...... asta asteptam. Un americos de altadata, plin de forme marete si confort maxim. Imi place la nebunie asa gen de cabrio, refuz orice fel de 7-series si S-class. Daca mi s-ar propune un A8, atunci kiar nu mai stiu ce voi alege... cred ca m-as opri totusi la Cadillac.
0
0
Amator
Chişinău
la 19 August 2011 - 21:59
Ceva interesant, dar pina la productia de serie o sa fie un sir de schimbari, interesant ce pret va avea.
Parerea mea este ca sub capota trebu sa fie un motor de vreo cinci sase litri, cum iubesc americanii la asa decapotabile, mai bine de zis trebu sa stea un motor HEMI !!!
0
1
G e o
Floreşti, Moldova
la 20 August 2011 - 14:34
nu vreau sa comentez,e ceva fara cuvinte.
0
0
Mihail
Chişinău
la 21 August 2011 - 00:14
mda.... si eu miam inghitit limba.... nam oxigen :) .... masinile de alta data cu tehnologiile de azi se adeveresc a fi exceptionale.....
respect.... da cadilacu pare a fi avansat rau uitativa in salon si tehnologiii :) NASA credca se uita ca boua la poarta noua :) (glumesc)
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!