Prima pagină  »  Ştiri  »  Opel Insignia primeşte o serie de actualizări
11 AUGUST 2011, 10:32
2,143
3
Opel Insignia primeşte o serie de actualizări
De Ilie Toma
5
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
Opel anunţă că modelul său de vârf – Insignia – primeşte o serie de actualizări la partea tehnică, dar şi în lista de dotări. Două motoare noi şi-au făcut loc sub capota Insigniei, dintre care care şi un motor de 1.4 litri...

Noul propulsor de 1.4 litri este unul turboaspirat şi reprezintă tendinţa generală de downsiging a motoarelor, însă dezvoltă o putere mai mult decât demnă: 140 CP. Şi cifrele de consum ale Insigniei, dotate cu acest motor, sunt impresionante: doar 5.7 litri / 100 km în regim mixt. Emisiile de CO2 indică de asemenea o valoară decentă: doar 134 g/km.

În acelaşi timp, proprietarii unei Insignia, dotată cu acest motor, nu vor fi nevoiţi să ezite prea mult înainte de a efectua depăşiri, şi asta pentru că propulsorul oferă şi un cuplu maxim de 200 Nm, iar acceleraţia de 0 la 100 km durează 10.9 secunde. Viteza maximă pe care o poate atinge modelul urcă până la valoarea de 205 km/h.

Odată cu instalarea noului propulsor sub capota Insigniei, sistemul de asistare hidraulică a direcţiei a fost înclouit cu unul electric, care intervine cu forţă variabilă, doar atunci când este necesar, şi contribuie la coborârea cifrei generale de consum a modelului.

Şi adepţii performanţelor condimentate au motive de bucurie. Inginerii Opel anunţă o nouă versiune pentru Insignia: 2.0 Turbo 4x4. Sub capota acestei versiuni, se va afla un propulsor turboaspirat de 2.0 litri, care va dezvolta 250 CP şi 400 Nm. Motorul va putea fi cuplat fie la o transmisie manuală, fie la una automată, ambele în 6 rapoarte, iar ulterior forţa motorului va fi transmisă tuturor celor patru roţi. Astfel, Opel Insignia 2.0 Turbo 4x4 va putea accelera de la 0 la 100 km/h în doar 7.5 secunde, iar viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h.

Chiar dacă oferă performanţe de senzaţii tari, noua versiune va fi şi eficientă, cu o cifră de consum mixt de 8.4 litri la 100 km. Ambele versiuni, menţionate mai sus, vor fi dotate cu sistem Start/Stop, iar acest sistem îşi va face loc treptat şi pe celelalte motorizări ale lui Insignia.

Opel mai anunţă şi un nou sistem de navigare pentru modelul său, care va oferi informaţii mai detalizate şi utilităţi mai multe, iar actualizarea lui se va efectua mult mai uşor. Mai mult ca atât, versiunea de top va veni şi cu un sistem de recunoaştere a comenzilor vocale.

Senzaţie premium pentru Insignia: tapiţerie de piele Nappa, cusută cu aţă contrastantă, de culoarea coniacului.


Odată cu actualizările aduse familiei Insignia, toate versiunile modelului vor putea fi comandate într-o nouă nuanţă a tapiţeriei de piele Nappa. Aceasta va avea o culoarea neagră şi va fi cusută cu aţă contrastantă, de culoarea coniacului, dând Insigniei un puternic caracter premium. De asemenea, pentru exterior a fost adăugată o nouă culoare – albastru-violet metalizat, cu lac de tip „Luxor”. În fine, lista de actualizări se încheie cu o nouă gamă de jante, care îi vor pune în evidenţă silueta elegantă a modelului.
COMENTARII (3)
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 11 August 2011 - 10:57
"Recunoasterea comenzilor vocale" - suna bine... ceva interesant n-am ce zice. Interesant cind te sui beat la volan, robotul te va cunoaste dupa glas? :)) :))
Vad ca Opel nu ramine in urma cu motoarele econome. Am impresia ca aceste 2 motoare vor fi cele mai vindute datorita consumului redus la o asa herghelie de cai. Bravo Opel!!!
0
0
Mihail
Chişinău
la 11 August 2011 - 11:33
VB_1One ee cind esti bat iti mai trebuesc comenzi.....
0
2
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 11 August 2011 - 16:47
mihai: xD xD :)) :))
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!