Prima pagină  »  Ştiri  »  Premieră: noua generaţie Toyota Camry
24 AUGUST 2011, 10:35
3,506
7
Premieră: noua generaţie Toyota Camry
De Ilie Toma
5
Ieri seară, în SUA, şi-a făcut debutul noua generaţie Toyota Camry. Modelul vine cu un design proeminent şi sofisticat, cu un interior mai spaţios şi calităţi dinamice mai bune.

În momentul lansării sale pe piaţa din SUA, noua Toyota Camry este disponibilă cu 3 motorizări. Cea mai accesibilă motorizare va avea sub capotă un propulsor în patru cilindri, de 2.5 litri, care dezvoltă 178 CP, înlocuind precedentul motor de 2.4 litri. Pentru cei dornici de performanţe mai elevate, sub capota lui Camry şi-a făcut loc un propulsor V6 de 3.5 litri şi 268 CP. Transmisia automată, la care va fi cuplat acest motor, a fost revizuită pentru un grad redus de fricţiune, iar un nou sistem va avea grijă să aducă uleiul din cutia de viteze la temperatura optimă de funcţionare mult mai rapid, contribuind astfel la eficienţa generală mai bună a modelului. De asemenea, treptele superioare ale transmisiei au raporturi revizuite pentru un condus mai lejer la viteze mari.

Noua generaţie Camry este disponibilă şi în versiune Hybrid. Sistemul de propulsie al versiunii hibride este compus din acelaşi propulsor pe benzină de 2.5 litri, menţionat mai sus, şi un motor electric, care dezvoită împreună o putere combinată de 200 CP. Ca şi în cazul noului Prius, motorul cu ardere internă utilizează ciclul Atkinson pentru funcţionare – cu închidere întârziată a valvelor de admisie – fapt care îi sporeşte considerabil eficienţa.

Noua Toyota Camry Hybrid aduce un consum de 5.5 litri/100 km în mediul urban – o cifră incredibilă, posibilă datorită noului sistem de propulsie, dar şi greutăţii totale mai mici a maşinii. La viteze mici, maşina poate rula şi în mod exclusiv electric, pe o distanţă de 2.5 km. Versiunea hibridă indică însă şi calităţi dinamice intrigante, cu un timp de accelerare de la 0 la 100 km/h în jurul valorii de 7.7 secunde.

Designul noii generaţii va fi unul controversat, cu siguranţă, născând şi simpatii, dar şi atitudini indiferente. Cei de la Toyota declară că au vrut să-i confere modelului o simplitate elegantă şi modernă. La interior, noua generaţie Camry aduce un design absolut nou al bordului, care abundă în materiale de bună calitate. De asemenea, noua Camry declară că îşi va bucura ocupanţii de la bord cu o silenţiozitate senzaţională pentru segmentul său.

Noua Toyota Camry promite însă şi o manevrabilitate îmbunătăţită, datorită rigidităţii torsionale mai mari, a suspensiei faţă revizuite şi a suspensiei spate noi. Noua Carmy este dotată cu direcţie asistată electric, care a fost de asemenea calibrată pentru un bun feedback în coloana de direcţie.

Prima generaţie Toyota Camry a fost lansată în 1983, iar de atunci în întreaga lume au fost vândute peste 15 milioane de exemplare.
GALERIE FOTO (51 IMAGINI)
COMENTARII (7)
Amator
Chişinău
la 24 August 2011 - 11:40
Modelul Hybrid este cel mai interesant, cei rau ca majoritatea care o sasi procure masini din SUA no sa fie dotate.
0
0
Mihail
Chişinău
la 24 August 2011 - 13:14
nui rea ...
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 24 August 2011 - 13:41
Mult, foarte mult timp l-am asteptat... Si asteptarile mele nu m-au dezamagit. Chiar au avut mult timp pentru a crea un model bun bussines class. Imi place foarte cu le-a iesit, insa partea frontala nu stiu de ce, dar imi aminteste putin de o versiune americana al Honda Civic.
0
0
Jeremy Clarkson
Chişinău
la 24 August 2011 - 14:56
Mie nu imi place, unica toyota camry care mi-a placut... a fost modelul anului 2004 !!
0
0
Igor
Chişinău
la 24 August 2011 - 18:22
@Jeremy, am eu una amaricana, culoare aurie... o vand, este pe site :)

da, dar si astea is frumoase... :)
0
0
G e o
Floreşti, Moldova
la 24 August 2011 - 18:34
Are ceva comun cu Honda Civic,are unele nuante,ceva mai trebuia la ea de adaugat la desing.
0
0
Igor
London, Marea Britanie
la 24 August 2011 - 23:44
...nuuuu, un Avensis wagon mult mai bine arata si e mai ieftin....si mai econom, dar daca mai ai 2-3 mii de EUR iti iai un Passat.
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!