Prima pagină  »  Ştiri  »  Frankfurt 2011, ultima zi
25 SEPTEMBRIE 2011, 16:12
3,874
4
Frankfurt 2011, ultima zi
De Ilie Toma
7
Astăzi, 25 septembrie, este ultima zi în care vizitatorii sunt aşteptaţi la Salonul Auto de la Frankfurt. Care este amprenta lăsata de această ediţie a celui mai grandios salon auto european? Vă invităm să citiţi un material sumar, în care au încăput de toate.

Transportul între hale, adus din viitor

În primele două zile ale salonului, dedicate în exclusivitate presei, organizatorii şi producătorii au pus la dispoziţia jurnaliştilor o serie de automobile care să faciliteze deplasarea în interiorul spaţiului imens al expoziţiei, de la o hală la alta. E o practică des întâlnită la un salon auto întins pe o suprafaţă de câteva zeci de hectare, însă ediţia curentă de la Frankfurt a avut o excepţie: marea majoritate a automobilelor care cursau au fost fie electrice, fie hibride.

Astfel, au putut fi văzute modelele de top din industrie, unele din ele disponibile deja pentru achiziţie din partea clienţilor, altele încă în stadiul de test. Redacţia PiataAuto.md a avut onoarea să circule cu mai multe din ele – de la Opel Ampera şi Citroen DS5 Hybrid4 până la Mercedes-Benz B-Class F-CELL. Mai mult ca atât, la Frankfurt cursau chiar cele 3 automobile care au încheiat cu succes călătoria în jurul lumii din prima jumătate a acestui an (vezi şi numerele de înmatriculare ale maşinilor). Am avut, deci, onoarea să ne aflăm într-un automobil care a făcut înconjurul lumii şi a demonstrat că propulsia electrică este viitorul.

Frankfurt
În jurul lumii


Interiorul suprafeţei expoziţiei, între hale, semăna cu un fragment extras dintr-un film în care acţiunea are loc în viitor. Peste tot maşini electrice sau hibride. Peste tot sunete abia auzite ale motoarelor electrice, care propulsează fără emisii maşinile. Viitorul este aproape. Foarte aproape.

Producătorii auto germani, marii jucători de la Frankfurt

La Frankfurt au fost prezenţi cei mai mulţi dintre producătorii de maşini, însă nu putem să nu remarcăm faptul că cei germani au avut de departe cea mai mare avengură la standurile lor. Audi, BMW şi Mercedes-Benz – toţi au avut hale expoziţionale proprii de dimensiuni gigantice, unele din ele cu 2 sau 3 etaje. Grupul Volkswagen, cu excepţia Audi, a mai avut încă o hală proprie, împărţită de mărci precum Volkswagen, Skoda, Seat, Lamborghini, Porsche, Bugatti şi Bentley.

Standul Audi
Standul BMW
Standul Mercedes-Benz

Standul Volkswagen
.


Opel şi Ford au avut de asemenea suprafaţe expoziţionale imense, cu o mulţime de premiere pregătite să fascineze publicul. Honda, Toyota şi Lexus au fost producătorii japonezi care şi-au dat cea mai mare silinţă pentru a-şi asigura o prezenţă memorabilă la Frankfurt. Dintre producătorii francezi, Citroen şi Peugeot şi-au întins creaţiile pe suprafeţe întinse şi vizibile, în timp ce Renault a avut o poziţie mai defavorizată, într-o hală la nivel.

Deşi la Frankfurt au fost prezente şi câteva case renumite de tuning, precum Brabus sau Techart, numărul acestora a fost mai mic în comparaţie cu cel de la Geneva.

Premierele cele mai... palpabile

Cu câteva zile în urmă, am dedicat un material mobilităţii viitorului, în care am adus în vizor cele mai interesante concepte. Totuşi, un Salon Auto de talia celui de la Frankfurt este locul în care îşi fac debutul şi importante modele de serie, care vor ajunge în showroom-uri în timpul cel mai apropiat, iar ulterior şi pe drumurile publice. Să facem o trecere în revistă a celor mai palpabile premiere de la Frankfurt, care vin cu siguranţă în showroom-uri:


Aston Martin V12 Zagato


Audi A5 facelift


Audi S6


Audi S7


Audi S8


Bentley Continental GTC


BMW 1 Series


BMW M5


Chevrolet Camaro cabriolet


Ferrari 458 Spider


Fiat Panda


Ford Focus ST


Honda Civic


Honda Insight facelift


Hyundai i30


Kia Rio 3 uşi


Kia Soul facelift


Lexus GS


Mazda CX-5


Mercedes-Benz B-Class


Mercedes-Benz C 63 AMG Black Series


Mercedes-Benz M-Class


Mercedes-Benz SLK 55 AMG


Opel Astra GTC


Opel Combo


Opel Zafira Tourer


Peugeot 508 RXH


Porsce 911


Renault Koleos facelift


Renault Twingo Facelift


Subaru XV


Suzuki Swift Sport


Toyota Avensis facelift


Toyota Hilux facelift


Toyota Yaris


Volkswagen up!


Cele mai frumoase fete

Standurile producătorilor italieni au fost, ca de obicei, cele mai însoţite de frumuseţea feminină. Spaniolii de la Seat au impresionat prin două fete care au oferit un număr de acrobaţie şi dans angelic pe două bare flexibile. În seara primei zile, standul Volkswagen s-a transformat într-un club fierbinte, cu dans feminin şi un DJ care dădea tonul.


















„Putere de luptător sumo, apetit de supermodel – în toate clasele mărcii Steiei cu trei colţuri”

Sub acest slogan, Mercedes-Benz şi-a făcut o publicitate vie la Frankfurt... Imaginea de mai jos arată această idee în contexul noii generaţii M-Class...



Materialele din Germania nu sfârşesc aici!

Cu acest material încheiem mediatizarea Salonului Auto de la Frankfurt, nu însă şi seria materialelor din Germania. Primul test drive petrecut de redacţia noastră în Germania, cu noul Mercedes-Benz ML 250 BLUETEC a fost deja publicat pe site, iar în câteva zile publicăm şi super testul cu BMW Seria 1 M Coupe, alergat de noi din plin acasă la el, în Germania. Mai urmează un drive test supriză, cu un model electric de serie, care abia a intrat în producţia de serie, realizat tot în Germania! Plus, încă un material de la expoziţia celor 125 de ani de automobism german!

Fiţi alături de noi!
COMENTARII (4)
Eugen
Frankfurt am Main, Germania
la 25 Septembrie 2011 - 17:08
asteptam materialele urmatoare !
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 25 Septembrie 2011 - 20:07
Sooper!!! Imi place mult noul Lexus GS si felul cum au unit sopurile la Camaro Convertible. Stopurile lui Peugeot 508 RXH amintesc de Mondeo si noul Koleos este mult mai reusit. Yaris-ul e de nerecunoscut. Intr-un cuvint: "Senzational". Toti s-au aratat la fel de bine.
0
0
dima
Chişinău
la 25 Septembrie 2011 - 20:23
porsche 911 carera s, tare imi place!
0
0
Mihail
Chişinău
la 25 Septembrie 2011 - 23:00
mda imi place si avensisu mai ales furgonu tarei asezat... imi place mercedesu toate modele.. bmw i8 pe carel stiu de citiva ani dar uimeste si acum...
putine schimbari are laborghinele dar pentru mine ii preferata pe cares alegeo dac as avea banii :)
shi songyangu siala asai de reusit... bun toti is buni :)
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!