Prima pagină  »  Ştiri  »  Mihai Cociu: "O experienţă de neuitat şi o lecţie pe viaţă"!
19 SEPTEMBRIE 2011, 12:05
3,670
0
Mihai Cociu: "O experienţă de neuitat şi o lecţie pe viaţă"!
De BEMOL, Sponsor General al participării lui Mhiai Cociu la Campionatului Mondial de Motocross 2011
6
GALERIE FOTO (1 IMAGINI)
Etapa de la Fermo, GP-ul Italiei desfasurat la 11 Septembrie 2011, a fost ultima etapa in cadrul Campionatului Mondial 2011 pentru Mihai Cociu.

Inca de la inceputul anului sportiv 2011, Mihai si-a pus drept scop sa aduca echipei sale cel putin un punct (ce ar insemna sa ajunga la finis in top 20 sportivi) – un scop mult prea indraznet pentru un pilot care nu a participat niciodata la campionatul mondial, si care nici nu-si imagineaza ce i-a pregatit destinul pe traseele lumii.

Obisnuit sa mearga printre primii, i-a fost mai complicat sa se obisnuiasca cu ritmul uneori chiar violent al sportivilor de talie mondiala insetati pentru victorie. Anul acesta pentru prima data Mihai a inteles ce e aia competitie, concurenta, presiune, un start bun, rezistenta, sansa, adrenalina!

De doua ori in cadrul campionatului Mondial Mihai s-a vazut aproape de scopul sau propus. Prima data a fost in cadrul GP-ul Limburg – mergea pe pozitia 20 cand s-a terminat combustibilul la 500 de metri de finis. Si a doua oara in ultima etapa, GP-ul Italiei pe traseul din Fermo cand mergea al 18-lea insa a fost dat jos de pe motocicleta de oponentul sau Italian de origine.

Mihai Cociu pentru BEMOL dupa competitie:

Traseul de la Fermo a fost modificat fata de anul trecut, multe din elemente erau noi si mutle foarte interesante au mai adaugat mult pamant deasupra. Traseul a fost pregatit foarte bine, si la inceput era chair foarte moale ca si consistenta, mai ca zapada. Tocmai de aceasta mi s-a blocat motorul la un moment dat, a intrat in pamant prea adanc. In acelasi timp, s-a uzat mult prea repede astfel incat spre sfarsitul etapei a devenit vinjos si lunecos, mai ca gheata pe acoluri. Era arsita - 36 grade celsius. Traseul a fost udat constant si din noroi ieseam pe „ghetus”.

In prima mansa, am luat startul foarte bine. De la inceput am razbatut printre primii 16. Mai tarziu, am fost intrecut insa am revenit pe pozitia 18-ea. Deja ma vedeam la finis si gandul imi era la acel punct si realizarea scopului propus.. cand sportivul italian, Zeni Samuel cu numarul de concurs 214, intrind intr-o curba si incercand sa ma intreaca, intentionat m-a dot jos de pe motor. Insa nu i-a fost nici lui usor deoarece am cazut peste el. Astfel ambii am fost retinuti. Cand m-am ridicat pe motor eram iar la capat – pozitia 30. Am reusit sa-i ajung din urma insa nu am avut suficient timp. Astfel m-am plasat pe locul 23.

Nu fara accident a trecut si a doua mansa. Scenariul se repeta, am luat startul in rand cu primii 20 sportivi, insa am comis o greseala in urma careia am cazut. Mi-am traumat bratul stang care inca nu era recuperat deplin...

(Mihai a suferit un accident in Germania la campionatul ADAC in urma caruia i-a fost traumat bratul drept si 4 saptamini a avut mina in ghips . Vindecarea nu este un proces rapid mai ales ca Mihai este constant in antrenamente si competitii.)

..Deci nu am mai putut termina mansa a doua. Nu puteam stapini motorul in miini. Pana acum nu sunt sigur daca am luat decizia corecta. Insa o trauma si mai periculoasa nu mi-as fi iertat.”

Per total sunt satisfacut atat de aceasta etapa, cat si de performanta mea in acest an in cadrul campionatului mondial! A fost o experienta de neuitat, si o lectie pe viata. O experienta in care idolii mei precum este Ken Roczen, pe care ii urmaream cu mare interes, mi-au devenit prieteni (in afara traseului desigur – rade Mihai).Sper sa continui participarea pe arena mondiala.

Odata ajuns acolo, nu-mi prea imaginez cum sa ma opresc!


Urmatoarea cursa la care va participa Mihai este Etapa Natiunilor din Cadrul Campionatului European organizata in Bulgaria, traseul Sevlievo pe 9 Octombrie. Dupa aceasta va reveni in Moldova, unde cu nerabdare asteapta desfasurarea campionatului international BEMOL MOTOCROSS CUP. Mihai va participa in premiera la acest campionat, din motivul ca doi ani la rand avea ghinionul sa fie traumat chiar in preajma desfasurarii acestuia. BEMOL MOTOCROSS CUP va fi organizat pentru al treielea an consecutiv pe traseul orasului Hincesti.

BEMOL aduce sincere multumiri tutror celor care l-au sustinut pe Mihai si au acordat suport in mediatizarea participarii sale in cadrul Campionatului Mondial de Motocross 2011.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!