Prima pagină  »  Ştiri  »  Premieră: MINI Roadster
31 OCTOMBRIE 2011, 10:14
2,488
3
Premieră: MINI Roadster
De Ilie Toma
3
GALERIE FOTO (20 IMAGINI)
Sărbătoare în familia MINI. Un nou membru al familiei tocmai a luat naştere, şi a fost botezat MINI Roadster. Stilat, elegant şi cu plafon soft-top, noul model se vrea însăşi esenţa stilului de viaţă MINI, cu o doză şi mai nebună de spontanietate şi savoare.

Sub aparenţele de lifestyle se ascund tehnologii inginereşti de ultimă oră, însă. Un şasiu inteligent vine să completeze senzaţia de go-kart MINI, asigurând siguranţa celor de la bord chiar şi atunci când stilul de condus ar putea să împingă maşina peste limitele fizice. Astfel, noul MINI Roadster vine cu control electronic al diferenţialului, sistem de control al tracţiunii, sistem de control al tracţiunii, precum şi bare roll-over pentru protecţia celor de la bord în cazul unui accident cu răsturnare.

Sub capotă se regăsesc motoare cu patru cilindri din cel mai delicios meniu al grupului BMW. Astfel, pe versiunea MINI Cooper Roadster se regăseşte motorul de 1.6 litri pe benzină, aspirat natural, de 122 CP. Chiar şi cu ce acest propulsor, MINI Roadster accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 9.2 secunde, iar viteza maximă atinge valoarea de 199 km/h.

Noul MINI Roadster este disponibil şi în motorizare diesel, în versiunea MINI Cooper SD Roadster. Dieselul nu duce lipsă de putere: cu o cilindree de 2.0 litri, acesta livrează 143 CP, şi un cuplu de 305 Nm. Maşinuţa accelerează până la prima sută în 8.1 secunde, iar viteza maximă ajunge la 212 km/h.

Versiunea piperată a lui MINI Roadster – MINI Cooper S Roadster – vine cu un propulsor turboaspirat sub capotă, de 184 CP. În doar 7 secunde Cooper S prinde prima sută, iar acceleraţia opreşte în punctul 227 km/h...

În fine, cea mai fierbinte versiune este MINI John Cooper Works Roadster, care scoate din acelaşi motor de 1.6 litri turboaspirat 211 CP. Cu acest motor, Roadster are nevoie de 6.5 secunde pentru a ajunge la 100 km/h, iar viteza maximă suflă până la 237 km/h.
COMENTARII (3)
Mihail
Chişinău
la 31 Octombrie 2011 - 11:24
shii interesanta masinuta asta....
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 31 Octombrie 2011 - 19:29
211hp la un "pilesos".... xD? Tre sa fie un pik strasnik sa mergi ku ea, nici nu stii in care parte te arunca diavolul ista de "masinka".
0
0
G e o
Floreşti, Moldova
la 31 Octombrie 2011 - 21:42
Mi-a placut desingul la acesta maisna e cam deosbit de cela vechi dar oricul lumea merge spre dezvoltare,nuam ce spune dar 211HP la asa caroserie e cam infricosatoare tema si daca as fi eu la volanul acestei masini (eu care iubesc viteza) cred ca nu ma-s abtine sa nu apas acceleratorul pin la urma.
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!