Prima pagină  »  Ştiri  »  Şeful Fiat: "Ferrari nu se joacă în albia lui Porsche şi
24 OCTOMBRIE 2011, 08:06
2,778
0
Şeful Fiat: "Ferrari nu se joacă în albia lui Porsche şi Bentley, Maserati o va face"
De Ilie Toma
3
Sergio Marchionne, şeful grupului Fiat, a făcut lumină de curând asupra unor planuri de viitor ale italienilor. Conform acestuia, Ferrari nu îşi propune să concureze cu Porsche sau Bentley, în schimb Maserati va avea în curând o serie de noi modele în gamă, cu care le va da bătaie de cap altor modelele concurente din nişa de lux.

„Ferrari nu se joacă în albia lui Porsche şi Bentley” – declară Marchionne. „Ferrari are propria sa albie, absolut exclusivă şi deosebită”. Asftel, şeful Fiat dezminte zvonurile, potrivit cărora Ferrari ar pregăti un SUV care să concureze cu popularul Porsche Cayenne sau cu viitorul SUV, confirmat de Bentley. Mai mult ca atât, Marchionne declară că Ferrari nu va crea nici un model cu 4 uşi, care să concureze cu Aston Martin Rapide.

Maserati, în schimb, se pregăteşte de o ofensivă îndrăzneaţă. La recentul salon auto de la Frankfurt, la standul Maserati a fost dezvăluit conceptul unui posibil viitor SUV, dezvoltarea căruia a fost ulterior confirmată. De ceva vreme se vehiculează chiar şi un nume pentru viitorul SUV Maserati: Cinqueporte. Marchionne mai menţionează că sunt în pregătire şi alte două modele cu siluetă de sedan, unul uşor mai mare decât Quattroporte şi altul uşor mai mic, care vor ajuta marca italiană să câştige tot mai mult teren. Şeful Fiat dă şi cifre exacte a volumul de vânzări pe care şi-l doreşte pentru Maserati: până la 55,000-60,000 de unităţi anual, faţă de 5,675 de unităţi, cât au constituit vânzările din anul trecut.

Referindu-se la Ferrari, Marchionne declară că pe termen mediu numărul vânzărilor va fi limitat la 10,000 de unităţi, în 2010 fiind vândute 6,573 de exemplare în toată lumea. „Vânzări anuale de 15,000 de exemplare ar fi periculoase pentru Ferrari”, spune Marchionne. „Prioritatea noastră e să menţinem integritatea unui brand atât de valoros, iar unicitatea mărcii nu poate avea o importanţă diminuată, deci suntem foarte precauţi în ceea ce facem”, mai completează şeful Fiat.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!