Prima pagină  »  Ştiri  »  Opel Mokka, noul SUV compact german
11 IANUARIE 2012, 12:36
2,243
5
Opel Mokka, noul SUV compact german
De Ilie Toma
3
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
Un nou nume într-un nou segment pentru Opel. Cu două luni înainte de debutul public, de la Salonul Auto de la Geneva, Opel dezvăluie primele imagini cu noul său SUV compact - Mokka.

Noul SUV vine cu un design revigorant precum cafeaua de la care îşi trage numele, ducând stilul actual al mărcii într-un teren al caracterului dur, dar dinamic. Totuşi, chiar dacă imaginile nu trădează imediat acest lucru, Mokka este un SUV extrem de compact, având o lungime între Corsa şi Astra. Similarităţile cu Corsa nu se opresc doar aici, SUV-ul fiind construit pe o platformă modificată a lui Opel Corsa, împărţită în prezent de mai multe modele GM, printre care şi noul Chevrolet Aveo. Mai mult ca atât, în aceste zile, la Salonul Auto de la Detroit, tocmai a fost dezvăluit şi noul Buick Encore, clona americană a lui Opel Mokka.

Şi totuşi, cu emblema Opel pe capotă, noul SUV compact va aduce motorizări atractive pentru piaţa europeană, acestea fiind trei la număr în momentul de lansare. Cel mai accesibil propulsor este unul aspirat natural, de doar 1.6 litri, care dezvoltă 115 CP. Ceva mai puternică va fi motorizarea 1.4 Turbo, care va livra 140 CP şi 200 Nm cuplu. În fine, în Europa nu se putea trece şi fără un diesel eficient, versiunea 1.7 CDTI livrând 130 CP şi 300 Nm. Dacă motorizarea aspirată natural va fi disponibilă doar cu transmisie manuală, atunci celelalte două motorizări vor putea fi cuplate şi la transmisii automate, toate având 6 rapoarte. Versiunile cu transmisie manuală vor fi echipate şi cu sistem Start/Stop, care va contribui la sporirea eficienţei.

Noul Opel Mokka va îngloba cele mai noi tehnologii Opel, printre care un sistem de asistenţă a şoferului, bazat pe sistemul de captare şi identificare a indicatoarelor rutiere Opel Eye. De asemenea, la interior se vor regăsi aceleaşi scaune ultra-ergonomice, certificate de ortopezii germani. În fine, amatorii de aventuri pe două roţi îşi vor putea fixa biciletele în spatele maşinii cu ajutorul ultimei generaţii a sitemului FlexFix – un sistem perfect integrabil în bara de protecţie spate a maşinii, patentat de Opel.

Date fiind dimensiunile sale compacte, e firesc să aflăm că Mokka va fi disponibil atât cu tracţiune pe faţă, cât şi cu una integrală. Totuşi, chiar şi versiunile cu tracţiune pe patru roţi vor distribui cuplul către puntea din faţă în cea mai mare parte a timpului, puntea spate primind o parte din cuplu doar pe teren alunecos, atunci când maşina simte necesitatea unei aderenţe suplimentare.

Noul Opel Mokka va ajunge în showroom-urile europene la finele lui 2012.
COMENTARII (5)
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 11 Ianuarie 2012 - 15:00
Nu-mi place... Qashqai e mai frumos cu toate ca nu prea al am la inima.
0
1
G e o
Floreşti, Moldova
la 11 Ianuarie 2012 - 15:50
Mie imi place!
0
1
///////
Chişinău
la 11 Ianuarie 2012 - 17:47
arata super
0
1
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 11 Ianuarie 2012 - 18:28
Mai astept si Buick Encore sa vad cum arata, caci imparte cu Opel aceeasi platforma.
0
1
Docher07
Chişinău
la 26 Ianuarie 2012 - 23:40
arata foarte bine ramiine de vazut si calitatea...
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!