E oficial, Toyota Prius Plug-in Hybrid consumă 2.1 litri/100 km
29 Februarie 2012, 11:10
Toyota Prius Plug-in Hybrid tocmai a trecut omologarea europeană a parametrilor tehnici şi consumului, iar verdictul este unul cât se poate de fascinant: hibridul cu încărcare de la priză consumă doar 2.1 litri la 100 km.

Spre deosebire de Prius-ul obişnuit, versiunea Plug-in Hybrid poate fi încărcată de la priză, rulând 25 km pe propulsie pur electrică, după care comportamentul maşinii este unul identic cu cel al Prius-ului „tradiţional”. Încărcarea bateriilor de la priză durează doar 90 minute, ceea ce face
ca cei 25 km de autonomie pur electrică să poată fi folosiţi mai eficient în mediul urban, oferind astfel zero emisii CO2.

Totuşi, era important să se afle consumul rezultat la 100 km parcurşi, chiar dacă doar primii 25 km sunt „electrici”. În rezultat, standardele de măsurare europene au confirmat un consum mixt de 2.1 litri/100 km şi emisii CO2 de doar 49 g/km. Următoarele sute de kilometri, parcurşi în regim hibrid obişnuit, indică un consum de 3.7 litri/100 km şi emisii
CO2 de 85 g/km. Indicii fascinanţi de consum îi permit lui Prius să ofere o autonomie totală de peste 1,200 km! În aceşi timp, Prius-ul încărcat de la priză este cu doar 50 kg mai greu decât cel „tradiţional”.

Toyota Prius Plug-in Hybrid va ajunge în showroom-urile europene în vara acestui an. În Germania, preţul de start va fi de 37,000 Euro, fără a lua în calcul eventuale scutiri fiscale şi subvenţii guvernamentale.
PiataAuto.mdIlie Toma
3
6,353
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
COMENTARII (3)
Eugen
Frankfurt am Main, Germania
la 29 Februarie 2012 - 16:15
Nu stiu ce parere au altii dar eu cred ca tehnologia hybrid, cu toate ca exista de ceva ani pe piata, abia acum incepe sa fie cu adevarat eficienta si comoda. Din pacate bateriile sunt inca destul de scumpe.
0
0
G e o
Floreşti, Moldova
la 29 Februarie 2012 - 19:17
Masinile Hybrid deabia incep dezvoltarea,zi peste vreo 10 ani sa vedeti cit de tare o sa fie dezvoltate,o sa avem un consum mult mai mic si cu baterii mult mai eficiente. Dar in acest timp trebuie si tarile sa se aduca la conditiile respective: Parcari cu prize,drumuri,etc.
0
1
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 29 Februarie 2012 - 21:05
GHITON: Foarte corect spui... In Moldova inka nu as vedea necesitatea de a kumpara un Plug-in Hybrid, deoarece nu sunt conditii. Kiar si acele automobile pe metan, trebuie sa parcurga dintr-un raion in altul pentru a se alimenta cu metan, dar ce sa mai vb despre un Prius de acesta cind ramii cu el pe trasa fara benzina si fara priza? E putin deranjanta situatia respectiva...
0
1
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!